Esti aici
Femeia.ro > Promo > Alege jucariile in functie de varsta copilului!

Alege jucariile in functie de varsta copilului!

De aceea, este foarte important sa-i cumperi jucariile potrivite in functie de varsta si sa-i fi alaturi, sa participi si tu la jocurile lui.

0-6 luni

Alege-i jucariile care-i permit sa-si exprime toate posibilitatile pe care i le ofera propriul corp: obiecte pe care sa le priveasca, pe care sa le manevreze, muste sau arunce.

Ce ii poti cumpara: masinute, cutiute muzicale, sunatori, titirez etc.

6-12 luni

De acum, micutul tau care e deja un voinicel, poate sta in fundulet, ceea ce-i elibereaza mainile pentru alte activitati. Pentru a apuca obiectele cele mai tentante, bebe va incepe sa se tarasca. Pe la 8-10 luni va descoperi ca poate arunca jucariile, le poate ascunde si apoi recupera.

Ce ii poti cumpara: o jucarie care se rostogoleste, jucarii de baie, jucarii care se suprapun si multe jucarii din plus dintre care, cu siguranta, isi va alege jucaria preferata.

Acum, cand in sfarsit poate merge, lumea ii apartine! Va invata sa alerge, sa sara, sa se catere, sa alunece. Devine tot mai indemanatic. Este varsta la care imita adultii. Ii va placea sa se joace cu sculele lui tati sau cu cratitele si lingurile mamei.

Ce ii poti cumpara: jucarii pe care le poate impinge (animale pe roti, carucioare), jucarii cu care poate cara diverse obiecte (camioane, masinute), o cutie cu forme, jucarii care imita (mici bucatarii, carucioare, cosulete), jucarii-caramizi ca sa construiasca, papusi, jucarii muzicale, materiale pentru desen si plastilina pentru modelare, carti, mingi.

Jucaria preferata

In jurul varstei de 6 luni, copilul isi allege dintre obiectele pe care le are o jucarie favorite. Atunci cand mami pleaca de acasa, pentru micut acest obiect apropiat este foarte important pentru ca il linisteste si ii alina dorul de mama. De obicei, copiii raman atasati de jucaria favorita pana pe la 7 ani.

Comments

comments

Lasă un răspuns