Esti aici
Femeia.ro > Promo > (P) Alegerea cremei de corp – sfaturi și recomandări

(P) Alegerea cremei de corp – sfaturi și recomandări

crema de corp

Toate produsele de îngrijire a pielii vizează același țel – păstrarea umidității în stratul exterior al acesteia sau, mai bine spus, hidratarea. Dintre cele mai cunoscute astfel de produse putem menționa: cremele de corp și loțiunile de corp. Acestea, deși se aseamănă din punct de vedere al scopului, au câteva deosebiri de care trebuie să ținem cont atunci când dorim să ne bucurăm de cele mai bune rezultate.

Creme sau loțiuni de corp?

Atât cremele de corp, cât și loțiunile, acționează asupra nivelului exterior al pielii, păstrându-i umiditatea și eliminând disconfortul. Cremele au însă un nivel de absorbție mai mare, hidratând în profunzime, iar vâscozitatea lor ridicată necesită masare pentru a le permite ingredientelor benefice să pătrundă în piele. Pe de altă parte, loțiunile de corp pot fi aplicate fără prea mult efort, fiind mai ușoare și având o textură mai lichidă.

Cremele de corp sunt ideale pentru a fi folosite în sezonul rece, atunci când pielea este mai uscată și mai deshidratată, în timp ce loțiunile sunt mai confortabile vara.

Există creme hidratante de corp!

Dat fiind faptul că rafturile magazinelor sunt pline de produse de îngrijire a pielii care „țipă” că oferă un număr imens de beneficii, nu de puține ori ne lăsăm convinși și le achiziționăm. Apoi, observăm că aceste produse îmbrăcate care mai de care mai atrăgător nu au nici un efect asupra pielii noastre, aceasta continuând să sufere din cauza deshidratării.

Nu trebuie să ne pierdem speranța. Există și creme de calitate, însă trebuie să le căutăm și să nu ne mai lăsăm fascinați de ambalaj. Este important ca atunci când căutăm produsul ideal pentru tipul nostru de piele, să acordăm o mai mare atenție ingredientelor pe care le conține, precum și producătorului.

O cremă de corp naturală poate face diferența

Natural înseamnă de multe ori un preț mai mare. Asta nu ar trebui să ne îndepărteze, însă, de produsul dorit. Costul mai mare al unui produs natural de îngrijire corporală ne arată că ingredientele au fost selectate cu grijă și că procesul prin care acestea au trecut a fost atent supravegheat.

Pe bioalchimia.ro găsești multe tipuri de creme și loțiuni de corp 100% naturale, create de producători renumiți din Italia, una dintre țările europene cu cea mai mare pondere de culturi ecologice și tradiție în industria frumuseții. Dar, înainte de a îți recomanda câteva dintre ele, este important să îți pui câteva întrebări ce te pot ajuta în alegerea cremei ideale:

  • Ce tip de piele am? – Dacă pielea ta este grasă probabil ai nevoie de o cremă cu textură ușoară și cu puține uleiuri în compoziție, iar dacă este deshidratată, atunci optează pentru creme ce conțin ulei de măsline sau de migdale, unt de shea sau miere de albine.
  • Am nevoie de o cremă de corp sau de o loțiune? – Alege crema în funcție de anotimp și nevoile specifice ale pielii. Iarna alege o cremă mai grasă și vara optează pentru o loțiune ce-ți va oferi o senzație de prospețime.
  • Cât de important este mirosul? – Nu alege o cremă al cărui miros nu îți place. Și acesta contează, iar dacă este nepotrivit personalității tale, crema va fi uitată în fundul unui dulap, indiferent de caracteristicile sale bune.
  • Ce buget doresc să investesc? – Și prețul este un factor important de luat în calcul, însă nu acesta este cel care ar trebui să fie hotărâtor atunci când vine vorba de sănătate. Oricum, ideal este să găsești produsele potrivite, fără a fi nevoie să investești o avere în ele.

5 creme de corp pe care Bio Alchimia ți le recomandă:

Magazinul online de cosmetice BIO și naturale bioalchimia.ro a luat naștere din pasiune pentru un stil de viață sănătos. Produsele pe care le comercializează sunt certificate de organisme prestigioase din Italia și nu conțin ingrediente chimice sau sintetice.

Iată 5 creme de corp naturale pe care să le încerci:

  • Cremă de corp hidratantă cu mandarină și busuioc de la Apiarium – este bogată în ingrediente active hrănitoare și energizante, oferind o senzație intensă de relaxare;
  • Cremă de corp SENDA de la Agronauti Vegan Cosmetics – datorită uleiurilor și extractelor naturale, aceasta hrănește în profunzime pielea stresată de poluarea urbană și ajută la restabilirea echilibrului natural;
  • Cremă de corp tonifiantă de la Domus Olea Toscana – conținutul bogat în extract de ceai verde și acizi alfahidroxi, derivați din fructe, ajută în tratarea pielii lipsite de vitalitate, îmbunătățindu-i considerabil textura;
  • Cremă de corp bio cu aloe și gălbenele de la Alkemilla – datorită ingredientelor- vedetă pe care le conține, aceasta este ideală pentru pielea sensibilă, care se irită foarte ușor;
  • Cremă de corp cu orhidee și orez de la Apiarium – este certificată bio, ingredientele sale având atât rol hidratant, cât și emolient.

O piele sănătoasă are nevoie de grijă și atenție. Dacă nu știi încă ce cremă ți-ar putea oferi cea mai bună hidratare, poți apela la Bio Alchimia. Compania le oferă clienților săi, pe lângă produse ale căror ingrediente au fost atent selecționate, o echipă de oameni avizați să ofere cele mai bune sfaturi de frumusețe și care te pot ajuta să alegi ce este mai bun pentru tine.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns