
Iata care sunt principiile unei alimentatii corecte in sarcina, explicate de Carmen Nonn, medic specialist MF cu competente in api-fitoterapie, Departament cercetare Fares, www.fares.ro
Da si nu pentru alimentatia in sarcina
Pentru o digestie usoara, renunta la carnea grasa, cartofi, paine, orez, paste, mai ales combinate; sunt foarte bogate in amidon si de aceea se digera greu.
Evita consumul de lichide in timpul mesei si, mai ales, pe cele foarte reci;
Mananca des si putin.
Daca faci si greseli alimentare sau sarcina se asociaza cu o digestie greoaie, recomand o infuzie din flori de soc, flori de hibiscus, frunze de maces, ghimbir, flori de tei si fructe de catina. Se pun 1-2 lingurite din amestecul de plante la o cana de apa clocotita, se lasa la infuzat 10-15 minute, se strecoara si se bea usor caldut. Se poate consuma pe toata perioada sarcinii, 2-3 cani pe zi. Are efect antiemetic, favorizeaza digestia, fiind si usor diuretica si relaxanta.