Esti aici
Femeia.ro > Promo > Analize necesare dupa nastere

Analize necesare dupa nastere

Perioada in care, nu uitati, este recomandat repausul sexual. Abia dupa aceea femeia va conveni, impreuna cu obstertricianul, asupra metodei de contraceptie.

Ai grija de tine

Este foarte important ca in timpul lauziei sa ai aceeasi grija de organismul tau ca in timpul sarcinii. Nu este bine sa faci febra, infectii urinare, lohiile nu trebuie sa aiba miros urat.

Daca apare una dintre aceste probleme, medicul iti va recomanda sa faci investigatiile specifice: sumar de urina, urocultura, o radiografie pulmonara, o lohiocultura.

Dar cel mai important este ca o femeie sanatoasa nu trebuie sa uite ca la trei luni dupa ce a nascut este recomandat sa faca un test Papanicolau.

Dupa nastere poate sa apara depresia postpartum. Dar, mare atentie, caci e posibil ca ea sa fie si expresia unei disfunctii tiroidiene, foarte frecventa dupa nastere. Se poate manifesta in doua feluri?: ca hipotiroidie sau ca hipertiroidie.

In general, simptomele depresiei sunt: plangi foarte usor, ai insomnii, modificari de dispozitie. Daca ai aceste simptome trebuie sa mergi la medicul ginecolog. Acesta, daca va considera ca este o disfunctie tiroidiana, te va indruma catre un specialist endocrinolog. Orium, nu te trata singura.

Hipertensiunea indusa de sarcina

La acest tip de hipertensiune, neaparat va trebui sa fii monitorizata su dupa nastere. De asemenea, vei continua tratamentul antihipertensiv pe perioada lauziei. Hipertensiunea de sarcina nu dispare odata cu nasterea. Este posibil chiar sa ramana pe toata viata. Daca o vei trata corect, s-ar putea sa dispara complicatiile si este posibila chiar o viitoare sarcina, fara probleme.

Comments

comments

Lasă un răspuns