Esti aici
Femeia.ro > Promo > Astazi este Ziua Mondiala a Contraceptiei

Astazi este Ziua Mondiala a Contraceptiei

Pornind de la motto-ul "Contraceptia: responsabilitatea ta, viitorul tau", Ziua Mondiala a Contraceptiei 2013 pune accent pe incurajarea tinerilor de a se informa inainte de a opta pentru o metoda de contraceptie, pentru a preveni o sarcina neplanificata sau o infectie cu transmitere sexuala (ITS).

De ce este nevoie de o zi mondiala a contraceptiei?

Ziua Mondiala a Contraceptiei este o campanie anuala prin care se urmareste evitarea nasterilor nedorite si a consecintelor acestora, precum si reducerea sau chiar eliminarea situatiilor in care femeile sunt nevoite sa recurga la avort. Desi metodele contraceptive sunt variate si la indemana tuturor, Organizatia Mondiala a Sanatatii constata ca, din cauza lipsei de informare, inca se inregistreaza un numar mare de nasteri nedorite si, din pacate, foarte multe avorturi.

Ziua Mondiala a Contraceptiei se marcheaza pe data de 26 septembrie incepand din anul 2007. In fiecare an, tari si regiuni din intreaga lume organizeaza evenimente din cele mai variate pentru a imbogati cunostintele populatiei privind contraceptia si imbunatatirea educatiei despre reproducerea si mentinerea sanatatii sexuale, informeaza Agerpres.

Anul trecut, potrivit informatiilor publicate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, Romania inregistra cea mai mare rata a avorturilor din Europa, numarul lor fiind 480 de avorturi pentru fiecare 1.000 copii nascuti vii, procentul fiind dublu fata de media inregistrata in Uniunea Europeana.

Comments

comments

Lasă un răspuns