Esti aici
Femeia.ro > Promo > Aurora Liiceanu, de vorba cu parintii de adolescenti

Aurora Liiceanu, de vorba cu parintii de adolescenti

Cu aceasta ocazie, am rugat-o pe doamna Liiceanu sa ne ofere cateva sfaturi pentru cititoarele noastre. Daca doriti sa participati la urmatoarea intalnire Intre noi, parintii – de vorba cu Aurora Liiceanu, va invitam sa va inscrieti in concursul nostru pentru a castiga o invitatie.

Este mai greu sa fii parinte de adolescent azi decat altadata?

As spune doar atat: e greu sa fii parinte!  Nu cred ca este neaparat mai dificil decat altadata, diferente intre generatii au existat dintotdeauna, societatea este intr-o continua evolutie si este firesc sa apara aceste decalaje avand in vedere ca tinerii imbratiseaza rapid tot ce este nou, in vreme ce parintii lor sunt mult mai reticenti.

Multi parinti simt ca este mult mai dificil sa comunice cu copiii lor, odata ajunsi la adolescenta. Cum pot depasi parintii aceste blocaje?

Cred ca sunt trei elemente cheie pentru o relatie buna cu copilul, care se aplica la orice varsta, dar mai cu seama la adolescenta. Trebuie sa ne luam timp pentru a vorbi cu adolescentii (despre orice si cat mai mult!), trebuie sa le aratam ca ii apreciem si ca le respectam parerile si trebuie sa avem rabdare! Acestea trei sunt esentiale pentru a depasi momentele dificile.

De cealalta parte a baricadei, copiii spun cel mai adesea ca parintii nu ii inteleg. Sunt parintii interesati sa invete, sa tina pasul cu copiii lor?

De curand am avut ocazia sa ma intalnesc cu cativa parinti de adolescenti in cadrul primei intalniri Intre noi, parintii si pot sa va spun ca parintii „misca”. Am cunoscut parinti dornici sa afle cat mai multe despre cum ar putea face mai usoara comunicarea cu adolescentul si despre cum ii pot ajuta pe copii sa depaseasca perioada plina de suisuri si coborasuri a adolescentei. Prin urmare, cred ca sunt multi parinti activi, care cauta informatii si sfaturi, dar si parinti ca au pierdut poate din vedere acest aspect. Eu ii invit deopotriva sa participe la seminariile Intre noi, parintii si sa vorbim despre problemele care ii preocupa.

Cand va fi urmatorul seminar si cum se pot inscrie parintii care doresc sa participe?

Urmatoarea intalnire Intre noi, parintii va avea loc in data de 7 iunie, iar cei care doresc sa vina la seminar se pot inscrie pe site-ul www.femeia.ro, raspunzand la o intrebare. Asadar, va asteptam intre noi, parintii!

Cum a aparut ideea acestor intalniri?

Aceste intalniri fac parte dintr-un proiect mai amplu numit  Viata mea: un „joc” serios care se adreseaza adolescentior,  precum si parintilor si profesorilor lor.  Prin acest program vrem sa venim mai aproape de tineri si sa-i ajutam sa isi formeze propriile atitudini si decizii. Totodata, dorim sa ii incurajam pe parinti sa comunice mai mult cu copiii lor. Pe site-ul programului www.viatameaunjocserios.ro, atat parintii cat si copiii pot gasi informatii utile legate de adolescenta si tot ce aduce cu sine aceasta varsta pe cat de frumoasa, pe atat de agitata.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns