Esti aici
Femeia.ro > Promo > Avocado, fenicul, cartof dulce: trei vegetale mai…diferite

Avocado, fenicul, cartof dulce: trei vegetale mai…diferite

Retinerile tale s-ar putea sa aiba la origine faptul ca nici tu nu ai gustat vreodata avocado, fenicul sau cartof dulce. Afla ca sunt nu doar gustoase, ci si sanatoase, fiecare cu proprietatile sale.

Fenicul (chiar de la o luna)

Cel mai bun remediu pentru colicile bebelusului sunt semintele de fenicul, preparate sub forma de ceai. Studiile arata ca feniculul nu doar reduce spasmele intestinale, dar impiedica si formarea de gaze. In plus, tie iti poate stimula lactatia, asa ca nu-i rau sa bei si tu! Se mai recomanda impotriva tusei umede sau uscate. 

Cartof dulce (dupa sapte luni)

Fiind o sursa pretioasa de fibre, cartoful dulce reduce riscul de constipatie in cazul copiilor hraniti cu lapte formula. In afara de asta, micutii care consuma cartofi dulci vor avea dintisorii si oasele sanatoase, deoarece acest tip de cartof este bogat in calciu si fier. Unii nutritionisti afirma ca, servit seara, ajuta puiul sa aiba un somn linistit. Nu este de neglijat nici cantitatea de vitamina A si de betacaroten, care le asigura celor mici o mai buna acuitate vizuala.

Avocado (dupa 11 luni)

Mai putin folosit la noi, acest fruct este unul cu proprietati nutritionale deosebite.

Este o excelenta sursa de acizi grasi nesaturati (acid oleic si acizi grasi esentiali), benefici pentru sistemul cardiovascular;

Este un bun furnizor de energie pentru organismul micutilor, avand un aport caloric de 138 de kcal la 100 g fruct (dar poate ajunge si pana la 360 kcal/100g);

Este bogat in vitaminele A, B, C si E;

Are continut ridicat si foarte divers de minerale (potasiu, magneziu) si oligoelemente (fier, zinc, cupru, mangan);

Fructul copt este foarte usor de digerat si asimilat.

Comments

comments

Lasă un răspuns