Esti aici
Femeia.ro > Promo > Berea, ceapa si mararul – mituri despre lactatie

Berea, ceapa si mararul – mituri despre lactatie

Se pare ca bunicile nu stiau chiar tot. De multe ori, indemnurile lor nu sunt tocmai bune de urmat. Nu ca s-ar intampla o tragedie, dar nici foarte sanatos nu e.


BEREA

Recomandata cu insufletire atat pentru stimularea lactatiei, cat si pentru alungarea stresului, berea nu este chiar asa de buna. In primul rand, deshidrateaza. in al doilea rand, studiile
au aratat ca nu ajuta alaptatul. Mamele care consuma bere cu alcool au, e adevarat, mai mult lapte, dar bebelusul bea mai putin. S-a demonstrat chiar ca micutii ai caror mame au baut mai mult de doua pahare cu bere pe zi au avut o dezvoltare motorie incetinita.


CEAPA

Aici, problema se pune invers. Aproape toti pediatrii, dar si „babele“ spun ca usturoiul si ceapa nu fac bine laptelui. Ei bine, nu e tocmai asa. Ceapa stimuleaza lactatia, este lucru dovedit! Ar fi un singur impediment: piticului sa nu-i placa gustul. Dar, daca nu mananci un kilogram de ceapa odata, chiar nu este o problema sa schimbi gustul laptelui. si-apoi, a aparut ceapa verde, care e mult mai prietenoasa.


MARARUL

Aici, bunica, matusa, vecina, toata lumea are dreptate. Mararul este un stimulator (mai ales tinctura de seminte de marar) al productiei de estrogen, dar si al celei de lapte. Ceea ce, sa recunoastem, este un mare avantaj. Estrogenul ajuta la mentinerea (ba chiar marirea) sanilor frumosi. Lactatia stimulata e un lucru bun pentru toata lumea: bebe, mama si tata deopotriva (acesta din urma va fi mult mai linistit daca mama si copilul sunt multumiti).

 

Comments

comments

Lasă un răspuns