Esti aici
Femeia.ro > Promo > „Breaking Fake News” cu Marian Voicu, la TVR 1

„Breaking Fake News” cu Marian Voicu, la TVR 1

Din 14 iunie, duminica, la 16.30, jurnalistul TVR și invitații săi deosebesc adevărul de minciună, în prima emisiune din audiovizualul românesc dedicată dreptului de a fi informat corect.

De câțiva ani, spațiul public este inundat de știri false, dezinformare, „adevăruri alternative”, campanii de compromitere, propagandă, discurs instigator la ură, populism. Scrutinele electorale sunt distorsionate, rețelele sociale se radicalizează, războiul informațional este tot mai vizibil. Dieta informațională zilnică este din ce în ce mai dificilă – ce e adevărat și ce e fals în jur? Cine e arbitrul adevărului? Fiecare poate crede ce vrea, își poate construi realitatea pe care o dorește, din informațiile pe care le selectează, conform teoriei distorsiunii de confirmare. Trăim în camere cu ecou, suntem alimentați cu fake news care ne sunt livrate de motoare informaționale uriașe. Rețelele sociale au devenit rețele ale radicalizării sociale. Din 14 iunie, Marian Voicu și invitații săi la „Breaking Fake News” vor încerca sa deosebească adevărul de minciună, știrile reale de cele fabricate. Prima emisiune din audiovizualul românesc dedicată dreptului de a fi informat corect se difuzează în fiecare duminică, de la ora 16.30, la TVR 1.

Pandemia care va ucide UE și Bill Gates – creatorul coronavirusului, subiecte în prima ediție „Breaking Fake News”, la TVR 1

Pe 14 iunie, de la ora 16.30, Marian Voicu îi are ca parteneri de discuție pe Sorin Ioniță, directorul organizației Expert Forum, respectiv pe Armand Goșu, analist, politolog și conferențiar la Facultatea de Științe Politice de la Universitatea din București. Alături de ei, jurnalistul va dezbate câteva dintre cele mai de impact fake news apărute în ultima perioadă: pandemia care va ucide Uniunea Europeană sau știrea conform căreia Bill Gates a finanțat crearea coronavirusului, în scopuri oculte. Care este adevărul din spatele acestor informații care au umplut spațiul virtual și ce a ajutat la propagarea lor aflăm duminică, de la 16.30, la „Breaking Fake News”.

Text și foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns