Esti aici
Femeia.ro > Promo > Bun venit acasa!

Bun venit acasa!

Esti fascinata de acea fata minuscula ca a unui batranel intelept care fie cerceteaza lumea, fie doarme, fie, urmand un instinct vechi de cand lumea, plange si-ti cauta sanul pentru a manca.

Nu intelegi cum a reusit sa stea atat la tine in burta, ii numeri degetelele minuscule, il mirosi, ii vorbesti in timp ce inveti sa-l tii in brate, sa-l speli sau sa-i schimbi scutecele.

Si, din acest moment, toate schimbarile imaginate doar inainte au devenit realitate. Ti-e teama? Stai linistita: te vei descurca de minune.

La spital

Daca ai nascut normal, in cele 2-3 zile pana cand vei pleca acasa impreuna cu mica ta comoara, asistentele iti vor explica pe indelete cum sa-l speli, cum sa-i ingrijesti buricul, cum sa-l alaptezi ca la carte si cum sa-l schimbi corect.

In plus, acolo vei avea ajutor asigurat, vei sta mai mult la pat, iar mesele iti vor fi servite de personalul din spital.

Odata ajunsa acasa, lucrurile se vor schimba destul de mult. Si asta pentru ca ingrijirea unui bebelus poate fi destul de obositoare.

Amestecul de nopti nedormite (nu uita ca un nou-nascut mananca din 3 in 3 ore, fara a tine cont ca e noapte sau zi), starile de anxietate, schimbarea obiceiurilor si a programului zilnic, alaturi de modificarile hormonale care produc, de foarte multe ori, stari depresive, pot duce la senzatia de extenuare.

Nu te sfii sa ceri ajutorul membrilor familiei, a partenerului, astfel incat tu sa te poti odihni un pic.

Ce face tati

Ce poate face proaspatul tatic pentru ca lucrurile sa fie bine si pentru mama si pentru bebe?

  • In primul rand, va cere sfaturi medicului si asistentei de pediatrie din maternitate in legatura cu conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca transportul mamei si al micutului catre casa; se va ocupa de toate demersurile necesare inregistrarii nasterii copilului inca din maternitate.
  • Va ruga o persoana apropiata sa ajute tanara mama.
  • Va elimina vizitele nepotrivite si prea dese ale cunoscutilor
  • Se va ocupa de aprovizionarea si de rezolvarea problemelor din gospodarie.
  • Va scoate bebelusul la plimbare.

Comments

comments

Lasă un răspuns