Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cacaua e bună!

Cacaua e bună!

Conţine multe elemente nutritive (vitamine, minerale) şi e foarte bogată în magneziu şi fier. În plus, are un puternic efect antioxidant, dar este şi un bun stimulator cerebral, inhibitor al tusei şi diareei.

„Cafeaua“ copilăriei

Din pulberea de cacao se pregăteşte o băutură cu lapte, dulce, aromată şi uşor digerabilă. Aceasta este consumată în general de copiii de grădiniţă, însă şi micuţii se pot bucura de gustul ei delicios…
 
De la 5-6 luni, poţi să-i adaugi în sticla de lapte o linguriţă de cacao şi ceva cereale pentru a schimba gustul laptelui. Şi, pentru că-i aduce un plus de energie, serveşte-i această masă dimineaţa sau cel mai târziu la ora 10.
 
După 12-15 luni, cacaua caldă şi uşor îndulcită, de dimineaţă, poate deveni un obicei bun pentru a-l stimula pe cel mic să bea lăptic în continuare. Jumătate de linguriţă de cacao şi câţiva fulgi de porumb amestecaţi în iaurtul zilnic ar putea fi o altă gustare sănătoasă şi cu un gust foarte apreciat.
 
Între 2 şi 3 ani, crema de ciocolată este o alegere bună, din când în când, iar pentru deserturi rafinate, alege fructele în ciocolată – înmoaie o parte din fructe în ciocolată topită, albă sau cu lapte (felii de mandarine, portocale, mere, banane, ananas, căpşune). Copiii vor îndrăgi acest desert delicios şi plin de vitamine, minerale şi fibre! Dă-i aceste gustări între mese sau în prima parte a zilei. 

După 3 ani, îi poţi da micuţului şi batoane de ciocolată cu alune ori nuci, dar şi prăjituri de cofetărie cu creme de ciocolată, însă nu în fiecare zi, ci doar de 2-3 ori pe săptămână, în porţii mici. Ciocolata nu trebuie să devină alimentul zilnic, dar nici s-o perceapă ca pe ceva interzis, dezvoltând frustrări legate de dulciuri. Cuvântul de ordine este moderaţia. Evită să-i dai ciocolată după ora 19. Îi va provoca insomnii şi agitaţie!

 

Comments

comments

Lasă un răspuns