Esti aici
Femeia.ro > Promo > Call for Artists: prezintă-ți colecția la Qreator!

Call for Artists: prezintă-ți colecția la Qreator!

Call for Artists

Ești o persoană creativă? Atunci participă la competiția Call for Artists lansată de Qreator, care își propune să găsească cei mai talentați 12 designeri și să-i recompenseze cu o colecție în premieră și 1.000 de euro.

Ai o idee îndrăzneață despre cum va arăta haina viitorului? Vrei să schimbi interiorul unei case cu un produs al cărui design să fie la fel de valabil și peste câțiva ani? Îți plac accesoriile care se transformă? Acest concurs este pentru tine: competiția Call for Artists lansată de Qreator își propune să găsească cei mai talentați 12 designeri și să-i recompenseze cu o colecție în premieră și 1.000 de euro.

Ca să știi exact la ce secțiune te poți înscrie, va trebui să răspunzi la câteva întrebări care te vor conduce, ca printr-un labirint, către tema ideală: bifează răspunsurile potrivite și aplică la concurs, la una dintre cele 4 categorii, cu ideea produsului și numelui acestuia: design vestimentar, de accesorii, home & deco, design & tech.

Așadar, să dăm drumul testului! Ești genul de designer căruia îi plac invențiile viitorului, însă se uită mereu cu nostalgie la obiectele din trecut, la cele care au o poveste specială? Atunci scrie pe mapa de schițe Back To The Future și imaginează o haină, un obiect decorativ sau o instalație multi-senzorială care să poată face parte, cu ușurință, din ambele lumi.

Ai vrea să transformi lumea prin creațiile tale sau, măcar, să schimbi modul în care oamenii se raportează la ceea ce poartă? Ai vrea ca designul să pună mai mult accent pe reciclare, pe conștiința civică și pe implicarea socială? Solve a Problem este categoria pentru care trebuie să aplici cu obiectul sau colecția ta.

Îți dorești ca o haină să îți provoace la fel de mult simțul tactil cât pe cel vizual? Ca obiectul de design interior să spună o poveste și prin culori, dar și prin sunete? Schimbă percepțiile creativității printr-un design multi-sense și înscrie proiectul tău la tema Multi-Sense Design.

Privești moda mai degrabă ca pe o chestiune de stil decât ca pe o înșiruire de sezoane și trenduri? Îți dorești să existe mai multe haine și accesorii multifuncționale în garderoba noastră de fiecare zi? Imaginează cea mai frumoasă colecție fashion care să se supună temei Resisting Fast Fashion.

Orice proiect este binevenit, chiar dacă ești un artist la început de drum sau unul care deja și-a făcut un nume. Competiția Call for Artists (o platformă unde artiști/designeri/creatori de tot felul se pot înscrie într-un concurs cu produsul/ideea creativă.) își propune să democratizeze creativitatea, investind în comunitățile creative locale. Iar casa creativității, Qreator, este cel mai bun loc de întâlnire pentru creatori la început de drum și artiști consacrați. Îndrăznește!

Condiții de participare:

  • Competiția lansată de Qreator se adresează tuturor artiștilor din diverse domenii, precum design vestimentar, design de obiect & produs, design de accesorii, design & tech.
  • Participanții rezolvă un brief creativ prin trimiterea unui concept de produs și numelui acestuia.
  • La final, vor fi aleși 12 câștigători care vor semna seriile Qollection ale anului 2020 (disponibile în spațiul Qreator câte o lună).
  • Prima etapă a concursului s-a încheiat pe 15 noiembrie, când au fost aleși primii doi câștigători care vor semna edițiile Qollection din lunile ianuarie și februarie 2020.
  • Înscrie-ți ideea creativă pe qreator.ro până pe 17 ianuarie și poți să fii unul dintre artiștii care vor semna o ediție Qollection din martie, aprilie, mai sau iunie 2020. Competiția rămâne deschisă până pe 15 martie, timp în care te poți înscrie pentru a fi unul dintre ultimii șase artiști emergenți care își vor vedea colecția transpusă în realitate într-una dintre lunile iulie – decembrie 2020, exclusiv în spațiul Qreator by IQOS.
  • Juriul este format din antreprenori & designeri: Mirela Bucovicean, Răzvan Mercan (Monocult) și Tammy (Lelograms).
  • Mai multe detalii, pe qreator.ro

Qreator X Qollection

În vara anului 2018 a fost lansat proiectul Qollection. Acesta își propune să prezinte colecții speciale ale artiștilor locali consacrați, în ediții limitate, în colaborare cu Qreator. Astfel, de la lună la lună, designeri și ilustratori români au creat colecții de accesorii, de obiecte vestimentare sau de obiecte lucrate manual. Artiștii și brandurile care au semnat colecțiile 2018 – 2019 sunt: Mihaela Glăvan, Irina Voinea, Ghica Popa, Monocult, Lelograms, Șoseta 3, Laura Olaru, Victoria Finală, Maria Pălăria și Dan Zarug.

Comments

comments

Lasă un răspuns