Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cand mergem cu bebe la mare si cum avem grija de el

Cand mergem cu bebe la mare si cum avem grija de el

Este recomandat sa il duci pe bebe la mare dupa varsta de un an. In primele luni de viata, el este mult prea sensibil atat la razele solare, cat si la bacteriile din nisip. Oricum, nu trebuie sa il lasi prea mult sa se expuna la soare, pentru ca i-ar putea dauna. Sigur nu vrei sa ai probleme cu arsuri de piele sau insolatii in vacanta.

Si in ceea ce priveste balacitul in apa marii, copiii pana intr-un an ar trebui tinuti departe. Pana la aceasta varsta, nu au toate vaccinurile facute si riscul de a contacta tot felul de microbi din apa este foarte crescut.

Dupa aceasta varsta insa, este posibil sa fie incantat de noul element, in speta apa marii, dar la fel de posbil este sa se si teama. Lasa-l sa se obisnuiasca usor, usor cu apa, tine-l aproape de mal si nu-l forta sa intre in apa daca nu ii place. Daca totusi se simte in largul lui, nu-l lasa prea mult sa se balaceasca.

Cinci minute sunt suficiente, deoarece la copii, temperatura corpului se autoregleaza mai greu. In concluzie, apa rece, in contact cu corpul micutului incalzit de soare, nu prea fac casa buna. Regula generala este, indiferent de situatie, sa il supraveghezi intotdeauna cand este langa apa.

Nu-l lasa sa se joace in pielea goala in nisip. Multi parinti fac acest lucru si chiar si daca ii pun un slip copilului, tot este riscant. Nu numai ca va fi expus razelor solare, reflectate de nisip, dar este si mult mai probabil sa se irite sau sa ia contact cu microbii de pe jos. Daca tot a venit vorba de soare, nu uita sa-ti protejezi puiul cu lotiune de protectie solara, palariuta si multe lichide. De asemenea, ar fi bine ca micutul tau sa nu fie expus direct razelor, asa ca pune-i un tricou alb, de bumbac, larg.

Pentru ca prima lui experienta la mare sa fie una placuta, ai grija de copilul tau, protejeaza-l impotriva razelor periculoase de soare si eventual ia cu tine si cateva jucarii pentru a-l face sa se simta intr-un mediu familiar.

Nu ar trebui sa iti lipseasca un scaunel sau un cosulet, asemanator celui pentru masina, pentru ca daca bebe va sta pe prosop, sigur vei gasi si ceva nisip in scutecul lui. Si o umbrela de soare ar fi recomandata.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns