Esti aici
Femeia.ro > Promo > Când să faci vaccinul antigripal

Când să faci vaccinul antigripal

Gripa este unul dintre cei mai mari inamici ai gravidelor şi ai sarcinii. La femeile însărcinate există un risc crescut al complicaţiilor, deoarece gripa poate duce la malformaţii ale fătului, la întreruperea prematură a sarcinii şi, în mod inevitabil, la avort. Şi gripa este cu atât mai periculoasă cu cât este contactată în primele 3 luni de sarcină.

Când să faci vaccinul

Pentru a ţine cât mai departe gripa, poţi apela cu încredere la vaccinul antigripal, însă trebuie să ţii cont de următoarele sfaturi:

•  Nu este recomandată vaccinarea antigripală a gravidelor decât după sfârşitul primului trimestru de sarcină.
•  După doar 10-15 zile din momentul vaccinării, eşti deja protejată împotriva virusurilor incluse în vaccin pentru o perioadă de până la 12 luni.
•  Efectuat în ultimul trimestru de sarcină, vaccinul permite transferul de anticorpi prin placentă către făt şi astfel se asigură protecţia bebeluşului după naştere.
•  Specialiştii recomandă vaccinul antigripal şi femeilor care alăptează, el constituind o barieră împotriva virusurilor şi pentru micuţ.
•  În cazuri destul de rare pot aparea efecte adverse minore, ca durere şi roşeaţă la locul administrării, dar nu trebuie să te îngrijorezi, pentru că vor dispărea după o zi sau două. Dacă faci febră mare anunţă de urgenţă medicul!
•  Virusul folosit la prepararea vaccinului este obţinut pe culturi de ouă de găină embrionate, de aceea vaccinarea este contraindicată persoanelor alergice la ouă.
•  În cazul în care te sperii numai la auzul cuvântului ac, te poţi vaccina împotriva gripei cu ajutorul vaccinului homeopat, care se administrează oral.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns