Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cand se instaleaza menopauza precoce

Cand se instaleaza menopauza precoce

„În general, menopauza precoce este determinată de o rezervă ovariană redusă”, explică Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrica-ginecologie, cu supraspecializare in infertilitate. „Fiecare femeie se naşte cu această rezervă ovariană, iar pentru unele ea se consumă mai devreme, pentru altele, nu.”

„Este foarte posibil ca rezerva ovariană să fie moştenită pe linie maternă, astfel încât putem spune că o femeie a cărei mamă a avut menopauză precoce este mai predispusă să sufere de acelaşi lucru decat una care nu a avut aceasta situaţie în familie”, mai spune dr. Andreas Vythoulkas.

La maturitate, profilul hormonal (FSH, LH, AMH) este cel care ne oferă date despre rezerva ovariană si despre starea ovarelor.

Majorităţii femeilor cu probleme hormonale de acest gen li se recomandă tratament de subtituţie. Femeile cu menopauză precoce şi care nu au copii până la instalarea acesteia, ar trebui să consulte un medic specialist în probleme de fertilitate. În aceste cazuri, se apelează la fertilizare in vitro cu ovocite donate.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns