Esti aici
Femeia.ro > Promo > Care este rolul parintilor la nunta

Care este rolul parintilor la nunta

De multe ori, părinții vor să ne ajute la organizarea nunții, însă ajung, cu sau fără voia lor, să exagereze și să creeze nunta… lor perfectă, nu a noastră. Sigur, sunt mai în vârstă și mai înțelepți, așa că vă pot ajuta cu sfaturi, însă nu au dreptul să vă impună nimic, nici măcar dacă vă ajută cu bani.

[Fara crize de familie in ziua nuntii][1]

Totuși, cum le spui să nu se mai implice atât de mult fără să se supere?

E important să le tai avântul încă de la început. Știi cum e, dacă le dai un deget, îți iau toată mână. În momentul în care părinții tăi sau ai lui au început să ia de capul lor decizii (mai ales dacă nu se potrivesc cu dorințele voastre), stați de vorbă cu ei și explicați-le calm și respectuos că dacă aveți nevoie de sfatul lor li-l veți cere.

Adu-ți aminte că este nunta ta, nu a lor! Este ziua voastră specială, iar tot ce trebuie ei să facă este să se bucure pentru voi, nu să își creeze nunta pe care ei nu au avut-o și pe care vor să o trăiască acum, prin voi.

[Cum sa iti celebrezi mama in ziua nuntii][2]

Aveți grijă, totuși, să îi faceți să înțeleagă că apreciați ce au făcut până acum, mulțumiți-le des și spuneți-le cât de importantă este părerea lor. Astfel, se vor supăra mai puțin – pentru că de supărat, tot o să se supere puțin, fie că vă spun sau nu.

Din păcate, dacă părinții tăi sau ai lui insistă să vă plătească nunta, cel mai probabil vor ține morțiș să organizeze ei totul, în loc să vă lase pe voi. O soluție ar fi să vă plătiți voi măcar o parte din nuntă, chiar dacă asta poate însemna să o amânați un pic, până vă permiteți.

[10 lucruri de facut dupa ce te logodesti][3]

Gândiți-vă ce contează mai mult pentru voi! Să aveți nunta perfectă sau să nu plătiți nimic? Să vă certați cu părinții sau să acceptați câteva compromisuri?

Dacă nu se poate cu vorba bună și chiar nu vă înțelegeți cu părinții, există o soluție mai puțin elegantă și care nu rezolvă problema decât pe moment: ziceți ca ei și faceți ca voi. Puteți, de exemplu, plăti avansuri fără știrea lor; nu vor avea ce să mai schimbe când vor afla.

Voi ați avut probleme cu părinții sau socrii prea băgăcioși? Cum le-ai rezolvat?

[1]: https://www.miresici.ro/articole/fara-crize-de-familie-in-ziua-nuntii
[2]: https://www.miresici.ro/articole/5-metode-sa-iti-celebrezi-mama-in-ziua-nuntii
[3]: https://www.miresici.ro/articole/10-lucruri-de-facut-dupa-ce-te-logodesti

Comments

comments

Lasă un răspuns