Esti aici
Femeia.ro > Promo > Casatorie fara cununia religioasa?

Casatorie fara cununia religioasa?

De obicei, cuplurile care se căsătoresc fac atât cununia civilă, cât și pe cea religioasă. Însă are rost să le faci pe ambele dacă nu ești o persoană credincioasă?

Multe cupluri nu sunt credincioase, însă acceptă să facă un compromis pentru părinți sau alte rude. Însă cununia religioasă înseamnă alți bani cheltuiți și alt timp pierdut, iar asta nu este pe placul lor. Deci ce e de făcut?

Răspunsul la această întrebare este simplu: este nunta ta, deci faci ceea ce vrei. Dacă vrei să renunți la cununia religioasă, de ce ar conta ce spun alții?

Sigur, cel mai probabil bunicii sau alte rude mai bătrâne nici măcar nu pot concepe o căsătorie care să aibă loc doar [la primărie][1]. Cum rămâne cu legătura sfântă dintre parteneri? Nu trebuie să fiți legați și în fața lui Dumnezeu? Ei bine, dacă voi nu vă doriți acest lucru, nu, nu trebuie.

Tot ce contează într-o căsnicie este ca tu și partenerul să vă iubiți, să vă respectați și să vă înțelegeți unul pe celălalt. Pentru unele cupluri nu contează nici măcar căsătoria, atâta timp cât relația dintre ei este una foarte bună. Sunt ei mai nefericiți doar pentru că nu s-au unit în fața lui Dumnezeu? În niciun caz!

Dacă tu și partenerul tău vă doriți să vă căsătoriți, însă nu vreți să faceți și cununia religioasă, alegerea ar trebui să vă aparțină doar vouă. În cazul în care părinții țin neapărat să mergeți și [la biserică][2], ar trebui să aveți o discuție sinceră cu ei. În primul rând, ei ar trebui să știe deja că nu sunteți credincioși – în fond, acest lucru nu prea se ascunde de familie. Explicați-le părinților motivul pentru care nu doriți decât o cununie civilă.

O nuntă fără cununie religioasă poate fi la fel de frumoasă ca oricare alta. După cununia în sine, la restaurant, puteți avea un moment special și romantic în care vă faceți unul altuia jurăminte și vă puneți verighetele.

Iată și câteva dintre părerile utilizatoarelor [forumului Miresici][3] legate de o nuntă fără cununie religioasă:

Arina3891: „Mi se pare super ok ideea atata timp cat voi doi, amandoi sunteti de acord. Parerea altora n-ar trebui sa conteze… nici macar a parintilor.”

clauzia_z: „ Hartia de la primarie nu va leaga, nu va face sot si sotie in adevaratul sens. In fata lui Dumnezeu, voi nu sunteti casatoriti caci voi de la El nu cereti acordul si binecuvantarea.”

ariana20: „Nu cred ca e importanta cununia religioasa. Pana la urma e un ritual inventat de oameni, o traditie.”

andrada21: „Eu cred ff tare in cununia religioasa. Hartia roz e doar o formalitate, asa vad eu. Ce putere are o pers obisnuita sa ne „declare” pe noi sot/sotie?”

Kat14: „Mie mi se pare groaznica partea religioasa, cu repetarea ideii ca femeia trebuie sa fie supusa si sa faca multi copii.”

[1]: https://www.miresici.ro/articole/actele-necesare-pentru-cununia-civila
[2]: https://www.miresici.ro/articole/cum-alegi-biserica-pentru-cununia-religioasa
[3]: https://www.miresici.ro/sefarchive/f192/31323-nunta-fara-biserica-sau-cununie-religioasa/

Comments

comments

Lasă un răspuns