Esti aici
Femeia.ro > Promo > Casnicia este sanatoasa

Casnicia este sanatoasa

Cercetătorii din Noua Zeelandă au ajuns la concluzia că viața de familie are un rol pozitiv asupra sănătății mentale. Căsnicia scade riscul de a cădea în depresie și de a deveni anxios.

[*3 idei unice pentru nunta ta*][1]

Studiul a fost realizat pe un eșantion de aproximativ 35.000 persoane din 15 țări. O altă descoperire a studiului a relevat că în urma destrămării căsniciilor sau în cazul decesului unuia dintre parteneri, efectele sunt devastatoare. Astfel, bărbații sunt cei care intră în depresie în număr mai mare decât femeile, care la rândul lor abuzează de alcool și medicamente pentru a uita de probleme.

*[5 mituri despre casatorie][2]*

Cercetătorii au ajuns la concluzia că viața de familie îi ajută să își păstreze sănătatea mentală și pe femei și pe bărbați deopotrivă. Un alt factor care le ajută pe femei să ocolească depresiile este o educație mai bună.

*[Ce trebuie sa stii despre primul an de casnicie][3]*

Un alt beneficiu al căsniciei este că femeile renunță la consumul de alcool și medicamente / droguri, în special în perioada în care sunt însărcinate și când sunt copii foarte mici.

Persoanele singure sau care au ieșit dintr-o relație sunt mai vulnerabile și predispuse la depresie și alte probleme psihologice, de care căsnicia te poate feri.

[1]: https://www.miresici.ro/articole/3-idei-unice-pentru-nunta-ta
[2]: https://www.miresici.ro/articole/5-mituri-despre-casatorie
[3]: https://www.miresici.ro/articole/ce-trebuie-sa-stii-despre-primul-an-de-casnicie

Comments

comments

Lasă un răspuns