Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cat de sigure sunt testele de sarcina?

Cat de sigure sunt testele de sarcina?

Citeste mai jos despre cele doua metode: testul de sarcina pe baza de urina si cel pe baza de sange, care se face in laborator.

Cum functioneaza un test de sarcina?

Fie ca vei face un test de sange intr-un laborator sau un test de urina acasa, principiul este acelasi. Se detecteaza prezenta hormonului HCG (gonadotropina corionica umana) secretat in organismul viitoarei mamici din momentul in care embrionul se fixeaza de peretele uterin. Trebuie sa treaca cam o saptamana de la fecundatie ca sa poata fi detectat hormonul.

Cand pot face un test?

In ambele cazuri, testul poate fi facut din prima zi de intarziere a menstruatiei.

In farmacii poti gasi mai multe variante ale testului de sarcina pe baza de urina:

  • Test de sarcina tip banda. Urinezi intr-un recipient curat si introduci banda in urina pana la zona de absorbtie indicate cu MAX.
  • Test de sarcina tip caseta. Urinezi intr-un recipient curat si cu ajutorul unei pipete (care se gaseste in pachectul testului de sarcina) pui cateva picaturi de urina in zona de test.
  • Test de sarcina tip jet. Urinezi direct pe stiloul testulului de sarcina.

Rezultatul apare in mai putin de 5 minute. Pe instructiunile de utilizare ale fiecarui teste de sarcina este specificat timpul in care trebuie citit rezultatul. Acest interval trebuie respectat.

Pentru testul de sange trebuie sa mergi la un laborator de analize medicale. Sangele ti se va recolta dimineata, iar pana dupa-amiaza vei avea rezultatul.

Ce exactitate au testele de sarcina?

Testele de urina sunt precise in procent de 99% daca urmezi exact instructiunile de folosire. Este de preferat sa se utilizeze urina de dimineata, cand cantitatea de hormoni de sarcina este mai mare. Daca rezultatul iese negative si tot nu esti convinsa ca nu este insarcinata, poti face un alt test de sarcina peste 2-3 zile.

Pentru un rezultat sigur 100% este de preferat analiza pe baza de sange, care are avantajul de a putea determina cu precizie si data conceptiei.

Comments

comments

Lasă un răspuns