Esti aici
Femeia.ro > Promo > Catina, vaccinul natural

Catina, vaccinul natural

Catina este un arbust ale carui flori, frunze si, mai ales, fructe, sunt folosite in terapiile naturiste cu beneficii uriase pentru sananatate. Fructele de catina contin cea mai mare cantitate de vitamina C, chiar mai mult decat macesul care stabileste un record in domeniu, si de zece ori mai mult decat citricele.

Fructul de catina contine vitamina A, C, complexul B, E, P, K, F si microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier si sodiu. Catina este bogata si in beta-caroten (mai mult decat morcovul), dar si pectine, zaharuri, aminoacizi esentiali si acizi grasi esentiali.

Ceea ce putina lume stie este ca fructele de catina sunt un veritabil vaccin antigripal natural, extrem de eficient atat la adulti cat si la copii. Prin complexitatea vitaminelor si antioxidantilor pe care ii contine, catina activeaza sistemul imunitar si creste in mod real capacitatea organismului de a reactiona eficient la atacurile virale si bacteriene.

Utilizarile si beneficiile pe care le aduce catina sunt aproape fara numar. Catina amelioreaza si vindeca boli de piele, amelioreaza efectele negative ale stresului, previne si vindeca animia prin carenta de fier, imbunanateste functia hepatica si intareste inima.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/09/25/sevani-beauty-sea-buckthorn-berry.jpgCatina are capacitatea de a ameliora si vindeca bolie de stomac si tulburarile legate de colonul iritabil, tranzit intestinal deficitar si amelioreaza suferinta pancreatica in toate formele ei. Catina previne afectiunile retiniene, previne cancerul si creste rezistenta organismului, la nivel celular impotriva noxelor si toxinelor. S-a dovedit ca este foarte eficienta in tratarea bolilor radiante, dupa terapie cu radiatii sau dupa expunere la radiatii. Catina este considerata un bun antiinflamator, cicatrizant, antibiotic, astringent, anticancerigen. Ea este indicata si  pentru tratarea afectiunilor ficatului, splinei si rinichilor. In plus, amelioreaza evident simptomatologia in cazul depresiilor.

In rezumat: catina este buna la toate, nu face rau, nu are contraindicatii.

Fructele de catina se recolteaza din august pana la sfarsitul lui octombrie. Fructele pot fi mancate ca atare (sunt dulci acrisoare), sau pot fi strivite si pasate (mereu cu instrumente inoxidabile). De la catina nu se folosesc doar fructele, ci si mugurii, frunzele si scoarta. Fructele de catina pot fi consumate ca atare, in starea lor naturala, pot fi preparare cu miere sau sucul lor poate fi diluat cu apa. Exista ulei de catina, sirop de catina, ceai din fructe uscate, dar si sub forma de suc, gem, sirop sau vin. (Otilia Ignat)

Comments

comments

2 thoughts on “Catina, vaccinul natural

Lasă un răspuns