Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cauze si remedii pentru greata matinala

Cauze si remedii pentru greata matinala

Cu siguranta, nicio femeie nu isi doreste sa se simta ametita dimineata si sa isi doreasca sa ajunga cat mai repede la baie pentru a ingenunchea in fata vasului de toaleta. Cu toate acestea, primul trimestru de sarcina ar putea avea astfel de efecte asupra ta, dar nu e cazul sa te sperii. Simptomele sunt normale, atata timp cat starea de voma nu se agraveaza.

Multe femei insarcinate simt un disconfort pe tot parcursul zilei, dar greata nu le impiedica de la desfasurarea activitatilor zilnice. Rareori, mamicile vomita cu adevarat, asa ca nu trebuie sa te panichezi sau sa te temi ca va trebui sa-ti iei liber.

Complicatii

Exista cazuri cand greata se poate agrava, iar femeia nu poate sa retina in stomac mancare si fluide. Situatia necesita atunci ingrijire medicala pentru a evita deshidratarea. I se vor administra fluide intravenos, astfel incat starea sa nu degenenereze in complicatii la rinichi si anormalitati electrolitice.

Remedii

Industria farmaceutica a gasit remediul medicamentos al starilor de voma, insa tratamentul poate avea si efecte secundare, motiv pentru care se recomanda folosirea unor remedii naturale:

  • mananca putin si des si incearca sa ai mereu mancare in stomac
  • daca iei vitamine, incearca sa le administrezi seara in loc de dimineata
  • foloseste benzi pentru incheietura mainii impotriva gretii
  • evita consumul de cofeina

Arsuri epigastrice

O alta problema frecventa asociata cu starile de voma este senzatia de arsura in zona inimii. De fapt, aceasta nu are nicio legatura cu inima, ci este o stare data de refluxul acid in regiunea centrala a abdomenului superior. Acolo se afla sfincterul esofagian, un orificiu care face legatura intre stomac si esofag. Muschiul este relaxat in timpul sarcinii, asa ca acidul in loc sa stea in stomac, efectul de reflux il face sa irite esofagul si sa dea senzatia de arsura. Daca aceasta stare nu trece cu ajutorul sfaturilor de mai sus, contacteaza un medic care ti-ar putea prescrie antiacizi.

Comments

comments

Lasă un răspuns