Esti aici
Femeia.ro > Promo > Ce beneficii are sportul in sarcina pentru fat

Ce beneficii are sportul in sarcina pentru fat

Probabil ca stii deja cat sunt de importante cele 30 de minute de miscare zilnica. Dar, cateva studii recente, iti ofera un motiv in plus sa incluzi sportul in activitatea ta cotidiana. Acestea demonstreaza ca sportul, in limitele impuse de sarcina, sunt benefice pentru sanatatea copilului.

Un studiu publicat anul trecut de cercetatorii de la Universitatea din Montreal a comparat doua categorii de copii: copii ai caror mame au facut cel putin 20 de minute de exercitii moderat-intense timp de 3 zile pe saptamana si un alt grup de copilasi ai caror mame au fost sedentare. Cercetatorii au studiat felul in care creierul bebelusilor, acestia fiind in varsta de o luna, raspundea la sunet, testul fiind un indicator al dezvoltaii cognitive. Bebelusii cu mame active aveau o activitate cerebrala mai intensa si un creier mai receptiv la sunet.

Un alt studiu, realizat la Universitatea de Medicina din Kansas s-a concentrat asupra beneficiilor pe care sportul in sarcina le aduce inimii. Rezultatul: efectele pozitive pe care le are asupra mamei sunt dublate de cele pe care le are asupra fatului.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns