Esti aici
Femeia.ro > Promo > Ce faci dacă ai îndoieli în privința nunții?

Ce faci dacă ai îndoieli în privința nunții?

Îndoielile sunt cel mai urât sentiment în preajma unei nunți pentru că se întâmplă ceva în sufletul și în mintea ta dar nu știi exact care este motivul care te-a determinat să ai această stare. Iată ce îți sugerăm noi să faci în această privință.

Emoțiile sunt de vină

Sunt atâtea de făcut și vrei să iasă totul perfect, dar [*te consumi prea mult din cauza stresului*][1] și ajungi să detești orice are legătură cu organizarea nunții. Vrei să scapi pur și simplu de orice obligație și să revii la viața voastră de dinainte.

Soluția 1: Delegi un organizator de încredere

Dacă ai norocul să ai o soră foarte pricepută, de încredere și care să aibă mult timp liber la dispoziție, minunat! Tocmai ți-ai găsit organizatorul de nuntă ideal, care va face jumătate din nuntă pentru tine. Vei fi nevoită să îi ridici un monument după ziua cea mare, dar vei reveni la sentimentele frumoase în privința căsătoriei.

Soluția 2: Nunta restrânsă, în familie

Dacă ai impresia că este o presiune prea mare să stai în fața atâtor invitați și că e musai să îi binedispui și să fie totul perfect și pentru tine și pentru ei… nu e așa! Voi doi și familiile voastre trebuie să se simtă bine, așadar dacă ceea ce te specie pe tine este de fapt părerea celorlați, o mare parte necunoscuți, atunci ar trebui să vă gândiți la o nuntă mai mică.

Organizezi o nuntă care nu te reprezintă

Părerea familiei contează foarte mult pentru tine așa că vrei să faci totul ca la carte, sau mai bine spus, conform părerilor alor tăi. Dacă nu o faci așa cum îți dorești tu, mai bine nu o mai faci. Dacă nu ai cele mai frumoase sentimente în legătură cu nunta nu continua planurile după cum vor alții.

Devii definiția din dicționar pentru [”bridezilla”][2]

Nu îți intră nimeni și nimic în voie, iar logodnicul tău s-a mutat din nou la ai lui. Ești oare prea pretențioasă ori doar foarte anxioasă? În orice caz, trebuie să ieși rapid din starea asta, până nu îl alungi definitiv pe logodnicul tău!

Ia o pauză de la organizarea nunții, discută cu logodnicul tău (fără să te răstești), încearcă niște tehnici de relaxare care să îmblânzească ”bridezilla” din tine! Este posibil să [îl alungi pe omul iubit de lângă tine][3] și să îl faci să aibă îndoieli în privința relației voastre.

Te sperie angajamentele

Poate că ai motivele tale să nu crezi în instituția căsătoriei și cine te-ar putea învinovăți având în vedere societatea în care trăim? Dar dacă acesta este motivul și de această dată, ai face bine să îi spui acest detaliu și partenerului tău, înainte să te transformi în ”bridezilla”. El va înțelege, sperăm noi, și îți va acorda mai mult timp să stabiliți o dată a nunții sau cât de mare va fi aceasta. Soluția stă în comunicarea sinceră.

Cel mai urât scenariu

Îți dai seama că nu este el alesul. Ai face bine să îți dai seama de asta din timp, nu tocmai cu o zi înainte de a spune ”da” în fața preotului, a stării civile și a tuturor invitaților voștri! Se întâmplă, rar, dar se întâmplă. În niciun caz să nu mergi mai departe cu planurile de nuntă dacă nu știi că ai lângă tine persoana potrivită.

Nu uita că este decizia ta și că dacă îți dai seama ce se întâmplă în sufletul tău poți să ieși mai repede din acestă stare.

[1]: https://www.miresici.ro/articole/metode-anti-stres-inainte-de-nunta
[2]: https://www.miresici.ro/articole/5-semne-ca-te-transformi-intr-o-dot-dot-dot-bridezilla
[3]: https://www.miresici.ro/articole/planificarea-nuntii-sursa-de-cearta-in-cuplu

Comments

comments

Lasă un răspuns