Esti aici
Femeia.ro > Promo > Ce-l sperie pe viitorul tatic

Ce-l sperie pe viitorul tatic

Obsesia sa ramai gravida

A trecut vremea si, preocupati de cariera si de statutul social, ati tot amanat momentul aducerii pe lume a unui copil. Pana cand ti-ai dat seama ca in curand s-ar putea sa fie prea tarziu sa mai incercati. Si, deodata, incepe balciul: analize, temperature luata in cele mai ciudate momente, sexul devenind deja cu program, fara legatura cu patima dinainte. Stop!
Cu siguranta asa il vei pierde. Trageti amandoi aer in piept, lamuriti-va ce s-ar putea intampla daca nu mai poti ramane gravida si incercati sa traiti frumos, fara obsesia liniutelor roz de pe testul de sarcina.

Banuiala ca ai facut-o dinadins

Se intampla sa ramai gravida pe nepusa masa, fara sa va fi consultat dinainte, poate chiar fara ca el sa-si doreasca inca mostenitor (e prea devreme, nu avem o casa adecvata, inca nu castigam sufi cient ca sa-i oferim tot ceea ce are nevoie). Reactia lui vehementa la aflarea vestii ar putea scoate din pepeni si cea mai calma femeie.

Ideea este insa ca tu sa fii si mai calma si sa te lamuresti daca nu cumva argumentele lui sunt doar pretexte sa nu-si complice viata. Ar fi bine, poate chiar mai mult, ca, in prima situatie, sa cereti ajutorul unui specialist in psihologia cuplului. Si sa luati o hotarare numai dupa ce s-a dovedit ca tu vrei copii, iar el nu vrea.

Obligatia la abstinenta

Tie iti e frica de tot ceea ce se intampla cu tine si porti grija bebelusului din burtica, iar sotul pare in alta lume. Cand ii ceri ajutorul, parca vorbesti singura. Ai senzatia ca deja te-a parasit, chiar daca se invarte prin preajma ta. Este tot timpul cu capul in nori si preocupat de ceva. Il intrebi ce are si, dupa lungi insistente, afli. Omul este preocupat de o singura problema: dupa ce nasti, cat trebuie sa treaca pana sa puteti face sex? Copilul? OK, este binevenit, dar problema lui e alta. Daca vrei sa-ti salvezi relatia (si daca esti convinsa ca merita), incearca sa nu te enervezi prea tare, sa-i explici ca il intelegi si ca iti pare rau ca sufera. Arata-i ca il iubesti in continuare la fel de mult si convinge-l ca venirea copilului pe lume va fi o bucurie care nu te va face insa sa-l uiti pe el, copilul cel mare pana la urma.

3 lucruri care ti-ar salva casnicia

  • daca simti ca ceva scartaie, incearca sa discuti cu calm cu iubitul tau; intreaba-l ce si cum si, chiar daca evita raspunsul, incearca sa afli ce il supara si cum ai putea indrepta asta;
  • sunteti o echipa, purtati-va, asadar, ca o echipa; amandoi sunteti la fel de importanti in bunul mers al casniciei cu copii;
  • gandeste-te bine: chiar se intampla ceva cu casnicia voastra sau esti tu prea speriata de noua responsabilitate care urmeaza?

Poti cere ajutor la…

  • www.mami.ro, forum de pe care poti afla cum au trecut alte mamici prin experiente asemanatoare cu a ta.

Comments

comments

Lasă un răspuns