Esti aici
Femeia.ro > Promo > Ce nu e nevoie sa „corectezi” la copil

Ce nu e nevoie sa „corectezi” la copil

Copilul nu accepta schimbarea

Copii mici construiesc cai neuronale care se intaresc prin repetitie. Astfel, prin repetitie, obiceiuri si, de ce nu, tabieturi copilul simte că are control asupra mediului. "Copiii mici cred ca regulile sunt batute in cuie", spune medicul de familie Deborah Gilboa. "Din aceleasi motive le place sa auda aceeasi poveste sau sa vizioneze acelasi film de nenumarate ori. Schimbarea poate provoca anxietate"

Copilul nu are rabdare

"Rabdarea necesita mult timp ca sa se dezvolte", explica psihologul scolar Leigh Ann Wayland. Explicatia acestui lucru este legata de felul in care functioneaza creierul uman. Frustrarea, toleranta, controlul impulsurilor, anticiparea consecintelor si judecata – elemente care contribuie la dezvoltarea rabdarii – variaza de la copil la copil. Pentru a exersa rabdarea, e bine sa-i oferi copilului ocazii sa o practice si sa-i recompensezi eforturile.

  • 5 lucruri care nu trebuie spuse copilului

Este imprevizibil

Nu este comod, dar… n-ai ce sa-i faci! Un copil e o permanenta surpriza, si asta face parte din misiunea si farmecul „meseriei” de parinte. Un copil istet testeaza limitele si forteaza regulile – iar aceste lucruri sunt necesare pentru dezvoltarea lui si merg mana-n mana cu spiritul de explorator si curiozitatea.

Nu se concentreaza

Tie ti se pare ca nu se concentreaza la ce spui, dar copilul tau vede lumea altfel decat tine. Lumea din jurul lui este fascinanta si trebuie sa o descopere. Sunt multe lucruri care-i pot atrage atentia in timp ce tu incerci sa-l faci sa se concentreze asupra unui singur aspect. De obicei, copiii dezvolta o capacitate mai buna de concentrare la sapte-opt ani. 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns