Esti aici
Femeia.ro > Promo > Ce trebuie să ştii despre plastic?

Ce trebuie să ştii despre plastic?

Cele mai multe biberoane şi produse din plastic conţin o substanţă numită Bisphenol A (BPA). Atunci când acestea sunt folosite – în special când sunt încălzite – o cantitate mică de BPA poate ajunge în alimente. Studiile de laborator au arătat că BPA-ul are efecte negative în dezvoltarea copilului. 

Dacă în timpul sarcinii în organismul mamei ajunge BPA, micuţul poate dezvolta probleme comportamentale.Pe de altă parte, există studii care susţin că aceste recipiente de plastic sunt perfect sigure atunci când sunt folosite normal şi că BPA poate ajunge în alimente numai dacă recipientul este menţinut la temperatura de fierbere timp de 20-30 de minute.

Mai mult, acest plastic policarbonat este folosit de zeci de ani fără a i se atribui efecte negative pe scară largă. Consensul este unanim însă că BPA este nociv.

Care este alternativa?

Deşi părerile sunt împărţite în ceea ce priveşte pericolul folosirii acestor recipiente din plastic, ca măsură de precauţie poţi lua în considerare şi alte alternative. Sticla nu are nici un efect negativ în ceea ce priveşte sănătatea. Totuşi, se sparge, aşa că recipientele din sticlă trebuie mânuite cu atenţie. Produse din plastic fără BPA – au apărut şi la noi şi le găseşti în magazinele de specialitate.

Foloseşte în siguranţă plasticul

Fie că are sau nu BPA în compoziţie, un lucru este sigur: temperatura la care este încălzit recipientul este responsabilă de trecerea acestei substanţe în alimente. Aşadar, dacă, de exemplu, laptele din biberon este doar călduţ, atunci nu ai de ce să-ţi faci griji.Scufundă recipientul în apă caldă (nu fierbinte) sau foloseşte un încălzitor special pentru hrana bebeluşilor. Evită încălzirea în cuptorul cu microunde, pentru că acesta nu încălzeşte uniform alimentele.

Ai grijă la nr. 7!

Studii recente au arătat că BPA poate predomina în produsele alimentare mai mult decât s-a crezut până acum. Poţi afla foarte uşor dacă produsul conţine BPA – dacă pe ambalaj apare cifra şapte în cerculeţul format din săgeţi, atunci nu există nici o îndoială: produsul chimic cu pricina este prezent.

Atenţie! O mulţime de articole din casă sunt făcute din plastic. Acordă o atenţie deosebită celor pe care le foloseşti la bucătărie – mai ales cele în care încălzeşti mâncarea în cuptorul cu microunde.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns