Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cel mic il prefera pe tati? Cum echilibrezi situatia?

Cel mic il prefera pe tati? Cum echilibrezi situatia?

La început, tu erai centrul universului lui. Dar acum, tati e pe locul intai. Nu te supara si nu fii geloasa! Uite cum ar trebui sa abordezi situatia.

Avea nevoie de tine, iar tu erai lângă el şi îi satisfăceai imediat nevoile primare – hrană, somn şi confort. După ce a crescut şi a devenit mai independent, ai rămas pe locul secund. Tati a devenit preferatul lui şi nu vrea să mănânce, să se joace şi să împartă jucăriile sau bunătăţile decât cu el. Poate că ţi s-a întâmplat deja să auzi formulări de genul „Nu tu… tati! Pleacă, pleacă!” şi să te retragi oarecum întristată.

În loc să încerci sentimente de frustrare sau tristeţe, bucură-te de relaţia specială pe care o au, învaţă din ea şi aplică, la rândul tău, lucrurile utile pe care le observi la ea. Nu uita că ceea ce-l face pe copil să se simtă în siguranţă şi este o sursă constantă de bucurie e familia fericită şi unită!

Pentru a echilibra starea de lucruri şi pentru ca în familie să nu fie un părinte favorit, iar relaţia voastră să fie la fel de armonioasă ca cea tată-copilanalizează situaţia, descoperă care sunt lucrurile care îl atrag pe copil la partener (poate este un tată excepţional, iar tu, luată cu treburile zilnice nu ai observat asta, însă copilaşul tău a remarcat deja) şi încercaţi să le „împărţiţi” în mod egal între voi. Citeşte, mai jos, câteva sfaturi de la revista Mami.

Împarte distracţia

Vorbeşte cu soţul şi împărţiţi-vă sarcinile distractive. El îi citeşte puiului povestea de seară? Atunci, tu îl plimbi în parc. Tot el îi dă lapte cu cereale? Tu prepară un chec duminică dimineaţa.

Unu la unu

În general, e foarte important ca micuţul să petreacă timp cu fiecare părinte separat, însă acest lucru devine crucial când el are un preferat. Stabileşte noi obiceiuri pe care doar tu şi odorul să le faceţi împreună – adunaţi frunze uscate, număraţi degeţelele seara, la culcare.

Retrage-te temporar

Dacă tati e plecat peste zi la serviciu, e posibil ca puiului să i se facă dor de el, spre deosebire de tine, care eşti mereu prezentă (deocamdată). Aşadar, cgiar dacă pare că ar trebui să faci exact contrariul, încurajează-i să petreacă mai mult timp împreună. Tu poţi ieşi la cumpărături în timp ce soţul e vedeta acasă. Fiind plecată o vreme, îi vei trezi micuţului dorinţa de a te revedea.

Ai răbdare

Nu vei avea parte la infinit de acelaşi tratament şi vei vedea câ, pe măsură ce copilaşul creşte, manifestările lui vor fi diferite. Continuă să-i arăţi dragostea ta.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns