Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cine sau Ce este Educatorul Prenatal Lamaze?

Cine sau Ce este Educatorul Prenatal Lamaze?

Asa cum banuim, o graviduta are mari sanse ca atunci cand aude de un astfel de "personaj" sa ridice din umeri. Poate cel mult s-a auzit insa nu se cunoaste foarte exact statutul si rolul educatorului prenatal Lamaze. Din fericire, si Romania se afla de cativa ani buni pe lista tarilor in care exista formator pentru educatia prenatala Lamaze.

Probabil ca multe dintre voi ati vazut doar in filmele americane cum gravidutele fac Lamaze. Ei bine, este posibil si la noi in Romania, ce-i drept in marile orase. Cu toate acestea, numarul educatorilor prenatali Lamaze nu este unul destul de mare si implicit nici suficient in raport gradul de natalitatie din ultimii doi- trei ani.

Dar cine este el?

Educatorul prenatal Lamaze este un specialist in educatia prenatala, care trece printr-un program de formare riguros si ulterior atestat international spre a preda viitorilor parinti tehnicile Lamaze.

De regula, acesti educatori prenatali Lamaze au la baza o alta profesie, insa nu foarte diferita de formarea ulterioara, in cele mai des intalnite cazuri fiind: psihologi, kinetoterapeuti, medici.

Care este rolul lui?

Educatorul prenatal Lamaze vorbeste si promoveaza nasterea naturala. El indruma si informeaza parintii in tot ceea ce tine de perioada prenatala si postnatala, invatand viitoarele mamici sa capete incredere in nasterea naturala, prin diminuarea temerilor legate de aceasta.

Sigur ca si femeile care nasc prin cezariana pot participa la un curs Lamaze, acest curs avand si o sectiune speciala dedicata nasterii prin operatie cezariana.

Unde il gasim?

Educatorul prenatal Lamaze poate fi gasit in marile orase din Romania, unde au aparut déjà cursuri sustinute de catre ei, dar si prin intermediul caravanelor sustinute de diverse institutii in orasele unde nu exista centre specializate.
Tocmai de aceea, Centrul 9 luni Bucuresti va sustine la Ploiesti in data de 26 septembrie 2010, incepand cu ora 10, un curs prenatal Lamaze, sustinut de catre un Educator Prenatal Lamaze Certificat International.

Comments

comments

Lasă un răspuns