Esti aici
Femeia.ro > Promo > Colectează bateriile uzate!

Colectează bateriile uzate!

Bateriile consumate pot fi duse la reciclare acum și în magazinele SMYK All for Kids.
SMYK All for kids România a devenit Suporter al Patrulei de Reciclare și a amenajat puncte de colectare a bateriilor în toate cele 14 magazine deschise în țară, în: București, Constanța, Ploiești, Timișoara, Galați, Deva, Oradea, Bistriţa, Satu Mare, Sibiu și Baia Mare. 
Oricine poate veni să scape de bateriile uzate în magazinele SMYK, asigurându-se că aceste deșeuri vor fi reciclate fără a dăuna mediului înconjurător.  

Bateriile aruncate la gunoi, un flagel pentru mediul înconjurător

Bateriile consumate reprezintă o categorie de deșeuri extrem de periculoasă pentru mediu și pentru oameni. Au în componență metale grele – mercur, plumb, cadmiu, nichel, zinc. O singură baterie poate polua solul și apa freatică timp de 50 de ani, dacă ajunge la groapa de gunoi și nu la reciclare. În lume se aruncă anual aproximativ 15 miliarde de baterii. Este grav faptul că o bună parte din această cantitate uriașă ajunge în gropile de gunoi.

Până în prezent, la această ediție, numai prin campaniile profesorilor și elevilor din Patrula de Reciclare, în România s-au strâns peste 9.000 kg de baterii. Visul elevilor voluntari din program este ca, foarte curând, să ajungem să colectăm separat fiecare baterie, fără excepții. 

„Ediția Suporterilor” a programului Patrula de Reciclare continuă până pe 31 august. Atât cei care vor aduce baterii uzate în magazinele SMYK All for kids, cât și cei care vor preda orice fel de deșeu electric în beneficiul programului își sprijină copiii să câștige un premiu național. Comenzi de preluare a deșeurilor mari de la domiciliu / sediu se pot face la TelVerde 0800 444 800 și prin formularul online.

Fiecare dintre noi poate contribui la performanțele copiilor din Patrula de Reciclare, cel mai amplu program de educație de mediu din România.

Comments

comments

Lasă un răspuns