Esti aici
Femeia.ro > Promo > Complicatii in sarcina. Situatii care impun repaus la pat

Complicatii in sarcina. Situatii care impun repaus la pat

In cazul in care medicul constata una din aceste patru complicatii in sarcina si iti recomanda repaus la pat, sa stii ca trebuie sa-l asculti cu orice pret – pentru binele tau si al bebelusului.

4 complicatii in sarcina care impun repaus

Hipertensiune gestationala

Pe fondul volumului crescut de sange, poate aparea hipertensiunea indusa de sarcina. In mod normal, tensiunea nu trebuie sa depaseasca valorile de 140 cu 90 mm Hg. O presiune arteriala mai mare atrage dupa sine dureri de cap, tulburari gastrointestinale, transpiratii abundente, edeme si riscul instalarii preeclampsiei si eclampsiei, niste urgente obstetrice.

Insuficienta cervicala

Intr-o sarcina normala, canalul cervical ramane ferm inchis pana in apropierea declansarii travaliului, cand incepe sa se inmoaie, se scurteaza si se dilata, pregatindu-se pentru nastere. Daca suferi de insuficienta cervicala, colul uterin se dilata prematur, existand riscul pierderii sarcinii.

Intarzieri in crestere

Cand puiul este prea mic pentru varsta sa gestationala, masurata la ecografie, iti este recomandat repausul, pentru a ajuta la imbunatatirea circulatiei fetale. Copiii care se nasc cu retard de crestere au niveluri scazute de oxigen, prea multe celule rosii si prezinta incapacitatea de a-si mentine temperatura corpului constanta.

Placenta abruptio

Desi ar trebui sa fie bine lipita de peretii uterini pana in momentul nasterii, placenta se poate separa inainte de termen, acesta fiind un risc atat pentru fat, cat si pentru tine. Afectiunea poate determina pierderi masive de sange si chiar nasterea prematura, pe fondul contractiilor provocate de hiperactivitatea muschilor uterini.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns