Esti aici
Femeia.ro > Promo > Controlul stomatologic îți poate salva viața

Controlul stomatologic îți poate salva viața

Aproximativ 50% dintre români nu au ajuns niciodată la un medic stomatolog, iar mai mult de 20% declară că nici nu vor merge, arată un studiu de piață comandat de Clinicile Dentare Dr. Leahu și realizat de Kantar în ianuarie 2020.

Controlul stomatologic regulat
te ferește de durere

Mai mult, 30% dintre familiile care au copiii în întreținere nu i-au dus niciodată la un control stomatologic și nici nu-și propun să facă acest lucru. Motivele țin de lipsa de educație și informare privind sănătatea dentară, în special în ceea ce privește prevenția afecțiunilor stomatologice, consideră medicul Ionuț Leahu, CEO și fondator Clinicile Dentare Dr. Leahu:

“Majoritatea celor intervievați spun că nu merg la dentist din lipsă de timp, bani sau că nu consideră că au probleme, însă nu toate afecțiunile stomatologice prezintă și simptome. În plus, prevenția stă la baza diminuării incidenței afecțiunilor grave, în contextul în care 90% dintre pacienții pe care îi vedem la controale de rutină prezintă deja carii și dinți lipsă, iar mulți vin direct cu afecțiuni foarte grave, care presupun eforturi considerabile de tratament și din partea lor, dar și a echipelor noastre medicale.”

În susținerea acestei afirmații stau și datele studiului, conform căruia numărul celor care solicită servicii complexe, de implantologie și radiologie, a crescut cu 4, respectiv 6 puncte procentuale față de anul trecut. Cifrele mai arată că jumătate dintre cei care merg, totuși, regulat la stomatolog se programează pentru tratamentul cariilor dentare (50,2%), îndepărtarea depunerilor de tartru (44,3%) și albirea dinților (38,9%) și au crescut bugetul pentru vizita la cabinetele dentare cu aproximativ cu 100 de lei față de 2019 (de la 1695 de lei la 1801 lei).

Servicii decontate și la privat

Cât despre nevoile românilor privind sănătatea dentară, majoritatea declară că vor servicii (88,1%) și medicamente (90,1%) decontate de stat și acces gratuit la servicii publice (91,9%) și la medicul de familie (88,3%).

Dr. Ionuț Leahu: ‘’Printre soluțiile facilitării accesului românilor la serviciile medicale stomatologice se numără creșterea bugetului de decontare pentru copii, pentru care depunem toate eforturile să majorăm limita de 1600 de lei/medic pe lună – ceea ce e insuficient raportat la numărul celor pe care părinții îi aduc la dentist, fără să luăm în considerare cei 30% care n-au fost niciodată într-un cabinet dentar. În plus, continuăm să investim și mai mult în programele noastre de educație a pacienților, dar și de dezvoltare profesională a medicilor, iar una dintre măsuri e demararea programului de rezidențiat privat.

Rezidențiat privat
în stomatologia românească

Clinicile Dentare Dr. Leahu sunt acreditate pentru a desfășura un program de rezidențiat privat. Proiectul se desfășoară în colaborare cu Universitatea Titu Maiorescu din București și asigură 36 de locuri pentru rezidenții la stomatologie, pentru specializările în parodontologie, ortodonție și ortopedie dento-facială, chirurgie stomatologică și maxilo-facială, chirurgie dento-alveolară, protetică și endodonție. Pregătirea se desfășoară în cabinete dotate cu echipamente medicale de ultimă generație, sub îndrumarea a zece specialiști care activează deja în echipele pluridisciplinare ale Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Ministerului Sănătății acordă drept de specializare tuturor candidaților care au obținut un punctaj de 60% la examenul de rezidențiat, dar asta pune presiune pe capacitatea spitalelor de stat pentru pregătirea acestora. Astfel, studenții rezidenți au oportunitatea de a învăța în clinici private, unde iau contact cu tehnologiile moderne iar noi îi putem pregăti astfel exact pentru specializările solicitate de dinamica noastră de dezvoltare și extindere și la nivelul standardelor noastre, completează medicul Ionuț Leahu. Astfel, pacienții vor avea acces la un număr din ce în ce mai mare de specialiști în cazuri complexe, capabili să lucreze în echipe pluridisciplinare pentru a putea oferi tratamente de tip one-stop-shop, care reduc numărul vizitelor la cabinetele stomatologice.

3 clinici noi planificate în țară
și extindere internațională

Clinicile Dentare Dr. Leahu plănuiește în prima parte a anului extinderea rețelei cu cel puțin încă trei unități stomatologice inaugurate în Iași, Brașov și Cluj, dar și cu o clinică complexă în afara țării.

În acest moment, rețeaua numără șapte clinici în București și câte una în Pitești, Timișoara, Turda, Constanța și Oradea. La sfârșitul anului trecut, medicul Ionuț Leahu a inaugurat trei clinici în același timp, în urma unei investiții totale de 3,7 milioane de euro și a ajuns astfel la un total de 86 de scaune distribuite în centrele din țară.

Abonamente pentru angajați

Pentru anul 2020, antreprenorul estimează creșterea cu 45% a cifrei de afaceri a business-ului, față de anul trecut, de la 50 (*estimat) la 72,2 milioane de lei. De asemenea, crește și suma alocată pentru investiții, de la 23 la 25 de milioane de lei. Pe lângă dezvoltarea clinicilor și programele de pregătire a medicilor, rețeaua pregătește și facilități suplimentare pentru pacienți, de tipul pachetelor corporate care cuprind abonamente avantajoase pentru angajați și angajatori, dar și posibilitatea plății în rate a serviciilor stomatologice.

Text și foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns