Esti aici
Femeia.ro > Promo > Copiii cu dizabilități vor să învețe

Copiii cu dizabilități vor să învețe

Copiii nonverbali sau cei cu alte afecțiuni neuropsihomotorii își doresc și ei să învețe… Din nefericire, conform ultimelor statistici, numărul cazurilor de copii cu dizabilități diverse este de 1 caz la 50 de nașteri… un număr imens pentru o societate complet nepregătită să îi primească, să îi accepte, să îi educe, să îi integreze.

De peste 15 ani, Asociația CONIL derulează campanii, programe și proiecte educaționale, terapeutice, de integrare și incluziune scolară și socială pentru copiii cu diferite dizabilități – autism, sindrom Down, retard mediu, ADHD, tetrapareză, hipoacuzie etc.

Perioada de izolare și-a pus amprenta pe noi toți, însă cel mai mult pe acești copii care nu au mai putut beneficia de programele educaționale individualizate dezvoltate în Școala CONIL. De asemenea, închiderea școlii a dus și la imposibilitatea efectuării programelor de recuperare terapeutică pe care o echipă multidisciplinară formată din consilieri, logopezi, terapeuți ABA, profesori de arte și kinetoterapeuți le dezvoltau și implementau pentru fiecare dintre copiii școlii.

În aceste condiții, Asociația CONIL în parteneriat cu Aura Ion Foundation a lansat în luna mai Campania de strângere de fonduri “Copiii cu dizabilități vor să învețe” prin care își propune să achiziționăm echipamente și tehnologie asistivă performantă pentru o accelerare a procesului de învățare pentru acești copii, odată cu reluarea școlii.

Donațiile pot fi făcute direct în cadrul campaniei derulate pe Facebook la care ajungeți accesând linkul și butonul donează! De asemenea, donațiile pot fi făcute și direct în contul Asociației CONIL deschis la Garanti Bank, RO51 UGBI 0000 4220 1302 0RON cu mențiunea – pentru campania „Copiii cu dizabilități vor să învețe„

Detalii despre activitatea Asociației CONIL, a programelor și proiectelor derulate găsiți pe www.conil.ro și pe pagina de Facebook Asociația CONIL.

Text și foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns