Esti aici
Femeia.ro > Promo > Copiii nascuti toamna sunt cei mai buni la sport, indica un studiu recent

Copiii nascuti toamna sunt cei mai buni la sport, indica un studiu recent

Copiii nascuti toamna sunt mai puternici, mai in forma si mai rezistenti, decat cei nascuti in restul lunilor anului, in special in lunile aprilie si iunie, arata studiul realizat de Centrul pentru Stiinta Sportului si Miscarii de la Universitatea Essex. "Copiii nascuti toamna au un avantaj fizic clar fata de colegii lor de clasa", spune Gavin Sandercock, membru al echipei de cercetare.

Studiul, realizat pe 8.550 de copii, cu varste cuprinse intre 10 si 16 ani, s-a condus dupa trei criterii: rezistenta, puterea de prindere si puterea partii inferioare a corpului.

In mod neasteptat, rezultatele indica faptul ca luna de nastere a copilului poate sa determine diferente importante la nivelul conditiei fizice cardiovasculare, a fortei musculare si a capacitatii de accelerare – aceste elemente arata cat de buna este o persoana la sport, fiind esentiale in activitatile fizice.

Luna in care s-a nascut copilul arata cat de sportiv va fi

Copiii nascuti in luna noiembrie au cea mai buna forma fizica – cu cea mai mare rezistenta si putere si ocupa locul secund la capitolul robustete.

Copiii nascuti in luna octombrie ii concureaza indeaproape la forma fizica. Sunt robusti si ocupa locul trei la putere.

Acestia sunt urmati la scurta distanta de copiii nascuti in luna decembrie.

Cercetatorii au mai observat ca decalajul intre copii din aceeasi clasa, dar nascuti in luni diferite ale anului este mare: "De pilda, am observat ca un baiat nascut in luna octombrie poate sa alerge de cu 10% mai repede, sa sara cu 12% mai sus si sa fie cu 15% mai puternic decat un alt copil de varsta lui", a mai spus dr. Sandercock.

Daca se iau in calcul cele trei criterii mentionate mai sus, la polul opus copiilor nascuti in lunile de toamna, copiii cei mai putin in forma sunt cei nascuti in luna aprilie, urmati de cei nascuti in luna iunie. Cercetatorii sunt de parere ca cea mai plauzibila explicatie este expunerea crescuta a fatului la vitamina D in viata intrauterina.

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns