Esti aici
Femeia.ro > Promo > Copilul tau invata bunele maniere

Copilul tau invata bunele maniere

4 pasi pentru a-l invata pe copil bunele mamiere

Pentru inceput, jongleaza cu elementele de baza. Este nevoie de timp si de rabdare pentru ca micutul tau sa invete sa spuna "te rog" si "multumesc". Incurajeaza-l sa foloseasca aceste cuvinte ori de cate ori este nevoie si fii un exemplu bun pentru el.

  • Cum il inveti sa fie politicos

Respecta si pune in practica teoria pe care o „enunti” in fata lui. Copiii te urmaresc mereu, asculta si invata de la tine, uneori chiar si cele mai neasteptate lucruri. Cel mai bun mod de a incuraja copilul sa se comporte frumos este de a fi tu insati un model bun si sa te comporti politicos. Spune "te rog" si "multumesc", tine usile pentru ceilalti atunci cand este nevoie, abtine-te sa intrerupi o conversatie si comporta-te in felul in care ti-ai dori sa o faca si micutul tau.

  • Despre disciplina pozitiva

Accentueaza ceea ce este pozitiv in comportamentul lui. Nu te folosi doar de mustrarile pe care i le faci atunci cand uita de bunele maniere, un instrument mai eficient este lauda, incurajarea atunci cand se comporta frumos. Arata-i ca oamenii apreciza un „multumesc”, „te rog” si ca oamenilor le plac copiii cu maniere frumoase.

  • Incurajarea, cheia succesului

Fii constanta si coerenta! Regulile nu se aplica doar in public. Acestea sunt valabile si acasa, in caz contrar copil devine confuz.
 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns