Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cum abordezi intalnirea parinte-invatator

Cum abordezi intalnirea parinte-invatator

Iata cateva scenarii posibile:

Iti faci un plan de bataie pentru a contracara argumentele invatatorului/ educatoarei dupa ce ai stat de vorba cu copilul tau;
Te prezinti la scoala ferm convinsa ca ,,invatatorul are ceva cu copilul tau”;
Argumentele copilului te-au convins ca acesta este ,,victima unui complot pus la cale de colegii de clasa?”;
Te gandesti ca cel mai bine este sa stai de vorba cu invatatorul si sa asculti punctul de vedere al acestuia, chiar daca te astepti sa-ti relateze fapte care te vor face sa te simti stanjenit si rusinat.

Ce spune invatatoarea/ educatoarea

Este copilul tau si este normal sa fii de partea lui. Cu toate acestea, nu trebuie sa te infurii si sa spui vorbe pe care mai tarziu le vei regreta. Unii parinti sunt intru totul de acord cu copilul lor spunand ca il cred pe acesta deoarece ei nu l-au invatat sa comita un astfel de act negativ. Sunt total de acord, un parinte nu-si invata copilul sa fie indisciplinat, acestea se invata foarte repede din contactul cu ceilalti colegi.

Nu uita ca…

Inainte de a crede intru totul ceea ce-ti spune copilul tau, gandeste-te ca este la o varsta cand nu-si asuma inca responsabilitatea pentru faptele comise, mai ales pentru comportamentul negativ. Niciodata nu sunt ei de vina, ci ceilalti. Tu esti convins ca iti spune intotdeauna adevarul si, in virtutea acestui fapt, il crezi numai pe el, nu te intereseaza ce spune invatatorul sau ceilalti colegi. Mai reflecteaza si fii mai reticenta! Iti faci un deserviciu atat copilului cat si tie. In cazul in care copilul observa ca doar lui ii dai dreptate, foarte repede va intra in conflict cu cei din jurul lui iar autoritatea ta de parinte va avea de suferit. Prin urmare, angajeaza-te in discutii prietenesti cu el, nu stirbi autoritatea de care se bucura invatatorul in fata copilului, respecta-i colegii si din cand in cand aminteste-i ,,mai mult in gluma” de fapta comisa si de importanta ca un copil sa-si recunoasca greseala. Cand crezi ca totul a fost uitat, vei avea surpriza sa afli, poate chiar din gura copilului tau, ADEVARUL.

Comments

comments

Lasă un răspuns