Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cum afecteaza alcoolul si tutunul dezvoltarea fatului

Cum afecteaza alcoolul si tutunul dezvoltarea fatului

Asa cum spuneam in articolul Alimentatie in alaptare. Alimente pe care trebuie sa le eviti, dupa cum am atras atentia in nenumarate randuri si, cu siguranta, stii si tu, alcoolul are efecte devastatoare asupra fatului si copilului mic in perioada alaptarii. Nu mai putin grave sunt efectele fumatului asupra micutului care se dezvolta in burtica. Dar, stii exact despre ce urmari este vorba?

Motive pentru care alcoolul si tutunul sunt strict interzise in sarcina

Cu cat o femeie fumeaza mai mult sau bea alcool in timpul sarcinii, cu atat cresc riscurile ca bebe sa aiba greutate mica la nastere sau o capacitate intelectuala redusa.

Alcoolul trece prin placenta si poate cauza sindromul de alcoolism fetal – copiii afectati au trasaturi faciale caracteristice (cap si ochi mici, nas mic si tuguiat etc), greutate mica, tulburari ale sistemului nervos central, tulburari cognitive si comportamentale, defecte congenitale.

La fel, nicotina trece prin placenta si scade nivelul de oxigen care ajunge la fat, accelerand bataile inimii, asa ca se poate naste cu probleme cardiace.

Ca sa nu mai vorbim de droguri, care cauzeaza nasterea prematura si probleme in dezvoltare!

 

Comments

comments

Lasă un răspuns