Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cum alegi biserica pentru cununia religioasa

Cum alegi biserica pentru cununia religioasa

Cununia religioasă este un moment important, motiv pentru care biserica trebuie să fie cea mai potrivită. În continuare îți prezentăm câteva lucruri de care trebuie să ții cont când pornești în căutarea bisericii perfecte:

Câți invitați vor fi la nuntă?
Ați decis să invitați doar câțiva apropiați sau 200 de prieteni, rude și cunoștințe? Cu siguranță nu vrei ca jumătate din persoanele prezente să stea în curtea bisericii pentru că nu mai au loc înauntru din cauza aglomerației.

Există suficiente locuri de parcare?
Când vizitezi biserica, uită-te și după câte locuri de parcare sunt disponibile în apropiere. Dacă nu sunt suficiente, riști să decalezi programul pentru ca toți invitații să găsească un loc de parcare sau o parte din aceștia vor întârzia la cununie. În ambele cazuri situația este neplăcută.

Este aproape de restaurant?
Nu este neapărat nevoie să faci [cununia religioasă][1] fix lângă restaurant, însă este recomandat să nu se afle chiar în cealaltă parte a orașului.

Cu cât timp înainte decizi ziua și ora?
Este bine să găsești biserica potrivită cu cel puțin 4-5 luni înainte de cununia religioasă, în special dacă îți dorești una mare sau situată în zona centrală a orașului – de obicei, acestea sunt suprasolicitate și îți va fi mai greu să găsești [o zi și o oră libere][2].

Câți bani sunteți dispuși să cheltuiți?
Nu îți fie jenă să discuți cu preotul despre taxă în mod detaliat. Prețurile diferă de la biserică la biserică, astfel încât poți găsi aceleași condiții la un preț mult mai mic. Câți preoți vor sluji? În costul slujbei întră și corul sau acesta trebuie plătit separat?

Există aer condiționat sau sistem de încălzire?
Dacă faci nunta iarna, un sistem de încălzire este important pentru ca invitații să se simtă confortabil. De asemenea, vara este neapărat nevoie ca în biserică să existe aer condiționat. Nu vrei ca nunta să fie compromisă din cauză că ție sau mirelui vi se face rău din cauza căldurii, nu?

Dacă nu ai timp suficient pentru a vizita multe bisericile înainte de a discuta cu preotul, Aurora123 vine cu o soluție: site-urile acestora! „*Au un site foarte frumos și puteți să vedeți biserica foarte frumos acolo – inclusiv cu un interior 3D*”, spune ea.

O altă utilizatoare a [forumului miresici.ro][3] a ales biserica mai ales datorită preoților: „*Sunt exact așa cum trebuie, spirituali, vorbesc rar cât să înțelegi slujba, au voci extraordinare și pun foarte mult suflet în discursul pe care îl țin la sfârșit*.”

bre.alexandra a ales biserica tot datorită părintelui: „*poate nu cea mai frumoasă [biserică] ca picturi și aspect, dar noi am ales-o fiind apropiați de părintele de acolo*”.

Pentru tine ce contează cel mai mult în alegerea bisericii?

[1]: https://www.miresici.ro/articole/13-lucruri-interesante-despre-casatorie
[2]: https://www.miresici.ro/articole/de-ce-tii-cont-cand-stabilesti-data-nuntii
[3]: https://www.miresici.ro/forum/showthread.php?t=18

Comments

comments

Lasă un răspuns