Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cum alegi invitațiile de nunta potrivite

Cum alegi invitațiile de nunta potrivite

Ce-i drept, o invitație de nuntă nu va convinge niciodată pe cineva să vină la eveniment dacă nu vrea, oricât de ingenioasă ori haioasă ar fi. Cu toate astea, trebuie să le acorzi importanța cuvenită și să le insufli invitaților dinainte entuziasmul de a lua parte la ziua cea mare!

Când și câte invitații de nuntă cumperi?

Împărțitul invitațiilor de nuntă este un pretext bun de a te revedea cu prieteni și membri ai familiei, dar poate la fel de simplu deveni o muncă ingrată. După ce alcătuiești lista finală cu invitații trebuie să îți comanzi numărul de invitații egal cu cel al persoanelor cărora ai de gând să le oferi, plus 10. Întotdeauna este bine să mai ai de rezervă, mai ales dacă procesul de producție durează mai mult.

Cum împărțiți invitațiile de nuntă?

Împarte invitațiile în 3 categorii pentru a scurta din timpul necesar împărțirii lor: echipa 1, mirele și mireasa, le oferă prietenilor, colegilor și rudelor foarte apropiate iar echipele 2 și 3, socrii, vor avea misiunea de le împărți rudelor îndepărtate.

O perioadă rezonabilă pentru a împărți invitațiile de nuntă este între 2 și 3 luni înainte de eveniment. Dacă nunta ta va avea loc vara este indicat să le împarți din timp pentru ca invitații tăi să știe exact perioada să nu se suprapună cu concediul.

Cum adresezi invitațiile?

Ca să nu riști să calci vreun orgoliu trebuie să fii foarte atentă atunci când adresezi invitațiile de nuntă. Dacă este vorba despre o persoană singură poți să treci numele întreg al persoane. Dacă este vorba de un cuplu căsătorit, poți să treci Fam. Popescu, fără prenume sau numele întregi ale celor 2 soți: Ioana și Cristian Popescu. Le va mângâia orgoliul doamnelor să fie ele trecute primele.

Dacă adresezi invitația unui cuplu necăsătorit este indicat să afli și numele complet al partenerei-partenerului pentru a-l trece pe invitație. Astfel, perechea se va simți și ea luată în seamă.

Invitații de nunta handmade (DIY)

Invitațiile de nuntă handmade (DIY) sunt o alegere perfectă dacă este vorba de o nuntă restrânsă, deoarece costul lor este mai mare. De asemenea, trebuie să ai grijă să le comanzi din timp deoarece sunt migăloase și necesită mult mai mult timp de producție decât cele normale.

Dacă alegeți invitații de nuntă handmade asigurați-vă că vedeți modelele live, nu doar pe internet. Se poate întâmpla ca atunci când vei primi comanda să fii nemulțumită de aspectul lor real sau de un anumit detaliu, care nu va mai putea fi schimbat.

Citește și: Textele de pe invitațiile de nuntă

Pe lângă rime și declarații de amor veșnic, trebuie să te asiguri că textele de pe invitațiile voastre de nuntă conțin toate informațiile necesare cât mai precis. Desigur, pare amuzant să compuneți o ghicitoare a cărei dezlegare să îi ajute să găsească locația și restul detaliilor dar nu va fi deloc amuzant dacă invitații tăi se vor trezi la o altă nuntă, într-un alt oraș!

În funcție de cât de mare va fi nunta voastră vă hotărâți și asupra texelor de pe invitații. Cu cât este vorba de un cerc mai restrâns de oameni, cu atât glumițele pot fi mai abstracte.

Încă mai ai nedumeriri în ceea ce privește invitațiile de nuntă? Cere-le părerea și altor miresici, pe forum!

Comments

comments

Lasă un răspuns