Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cum alegi lenjeria şi accesoriile pentru camera copilului

Cum alegi lenjeria şi accesoriile pentru camera copilului

Specialiştii recomandă să cumpăraţi o lenjerie din bumbac 100% organic pentru pătuţul copilului, deoarece acesta se deteriorează mai greu, nu creează reacţii alergice şi nu favorizează înmulţirea acarienilor, spre deosebire de ţesăturile sintetice. De asemenea, ar fi bine să alegeţi cearceafuri şi accesorii cât mai simple şi fără prea multe imprimeuri colorate.

 
Dacă totuşi vreţi să cumpăraţi o lenjerie colorată sau o păturică cu desene, aveţi grijă ca acele culori să fie naturale sau realizate din vopsea alimentară, non-toxică, iar imprimeurile să fie ţesute şi nu lipite pe materiale, pentru a nu irita sau zgâria pielea fină a copilului.
 
În pătuţ nu trebuie să puneţi perne, cearceafuri sau pături grele care poate provoca asfixierea micuţului. Pentru un nou născut cele mai indicate sunt salopetele sau sacii de dormit din bumbac ori lână. Iar, dacă doriţi să utilizaţi cearceaf sau paturică, copilul trebuie învelit până la subţiori, iar păturica trebuie să fie extrem de uşoară.
 
Citeşte pe romanialibera.ro şi  Cum îţi pregăteşti copilul pentru concediu
 
Lenjeria de pat trebuie scuturată şi aerisită zilnic pe geam pentru a îndepărta măcar o parte din microorganismele care se strâng pe ea, iar de două ori pe săptămână trebuie schimbată cu totul. Salteaua adună şi ea foarte mult praf şi acarieni, motiv pentru care trebuie aspirată şi pulverizată cu un spray special pentru ca bebeluşul să aibă o piele sănătoasă şi să nu se confrunte cu eventuale probleme respiratorii.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns