Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cum alini contracţiile de după naştere

Cum alini contracţiile de după naştere

Cu alte cuvinte, uterul tinde să revină la forma de dinainte de a rămâne însărcinată. Acest proces durează între 4-6 săptămâni, în fiecare zi după naştere, iar contracţiile care apar au rolul de a elimina cheagurile de sânge, placenta şi resturile care rămân în urma naşterii şi care se manifestă prin dureri de genul crampelor abdominale de la ciclu.

Când apar

Este posibil să resimţi aceste contracţii în primele zile după naştere. Mai ales că alăptarea poate conduce la apariţia lor, prin eliberarea ocitocinei, care stimulează contracţiile. Deşi senzaţia de disconfort dispare, de regulă, după 2-3 zile, acest proces de revenire a uterului la forma iniţială durează de la 4 la 6 săptămâni.

Intensitatea durerii

În primul rând, contracţiile postpartum se simt cel mai intens în primele 24-48 de ore, după care durerea dispare uşor-uşor. Aceste contracţii vor fi mai dureroase în cazul în care eşti la a doua sau a treia sarcină, în comparaţie cu prima.

Cum alini durerea

Pentru calmarea durerilor poţi folosi comprese reci (cu aprobarea medicului) sau masaje delicate ale abdomenului.

În afara medicamentelor (prescrise de doctor!), poţi apela la metode naturiste de calmare, cum ar fi tratamentele bazate pe plante. Dacă durerea nu se diminuează în câteva zile după naştere, dacă mai ai şi febră sau frisoane, sună-ţi imediat medicul, pentru că aceste simptome pot fi, de fapt, semnele unei infecţii.

Comments

comments

One thought on “Cum alini contracţiile de după naştere

  1. Bună, sunt la a treia naștere și am născut de 6 zile…3 nasteri naturale! Am dureri destul de greu de suporatat de burta și spate…Este normal? durerea este continua…Ce as putea lua, deși alăptez? Mulțumesc!

Lasă un răspuns