Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cum construiesti frumos relatia cu copilul tau

Cum construiesti frumos relatia cu copilul tau

Orice parinte isi doreste ca relatia cu copilul sau sa fie una de prietenie si respect reciproc. Pentru asta, tine cont de cateva sfaturi.

Lasă-l să se exprime

Foloseşte diverse forme de artă pentru a-ţi ajuta puiul să exprime ce simte – fericire, zburdălnicie, dragoste, dar şi tristeţe, furie, agresivitate. Pentru a-i stimula exprimarea artistică, apelează la desen, muzică, dans, teatru, sculptură, meşteşuguri.

Citeşte şi Despre disciplina pozitiva

Construieşte o fundaţie solidă

Eşti un părinte bun atunci când îţi respecţi copilul, când îi arăţi aceeaşi consideraţie ca şi unei persoane străine. Vorbeşte-i politicos, ţine cont de opiniile lui, acordă-i atenţie atunci când îţi împărtăşeşte sentimentele, tratează-l cu îngăduinţă şi încearcă să-i satisfaci dorinţele, atunci când este posibil. Relaţia cu copilul este fundaţia pe care se vor construi relaţiile lui cu ceilalţi.

Citeşte şi 8 greseli de disciplina pe care le fac parintii

Laudă-l când merită

Cel mai important lucru pe care-l poţi face pentru copilul tău este să-l laşi să ştie cât de mult îl apreciezi. Însă, în loc să-i dai mesaje interpretabile de genul „tu eşti cel mai bun lucru din viaţa mea”, fă un efort conştient de a fi pozitivă atunci când merită. Apreciază-i răbdarea dacă aşteaptă ca tu să termini de vorbit la telefon şi abia apoi să-ţi ceara un joc şi preţuieşte-l atunci când îi oferă din lucrurile sale fratelui mic.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns