Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cum cresti un copil respectuos

Cum cresti un copil respectuos

Vrei să ai un copil respectuos? Amintește-ți că această valoare morală i-o formezi copilului nu impunându-i-o pur şi simplu, ci demonstrând-o zi de zi!

Cum îţi înveţi copilul să fie respectuos

Acest lucru presupune să nu foloseşti termeni peiorativi, cuvinte care să-l pună într-o situaţie de inferioritate pe cel mic şi pe cei din jur, să nu-l critici cu scopul de a-l face să se simtă ultima dintre fiinţele umane, întrupare a răului, a incapacităţii etc.

Nu-ţi denigra propriul copil folosind termeni precum eşti un „găgăuţă”, „incapabil”, „bleg” etc. Nu folosi asemenea cuvinte nici când i te adresezi lui, nici celorlalţi.

Citeşte şi Cum il inveti sa fie politicos

Lasă-l să spună ce gândeşte şi, chiar dacă este greşit, nu-l umili, nu-l desfiinţa punând accent pe greşeala făcută. Arată-i cu răbdare că înţelegi ce ţi-a spus. În relaţia cu puiul tău, foloseşte tu însăţi cuvinte precum „te rog”, „mulţumesc” sau „scuză-mă”.

Va învăţa din mers cât de mult contează pentru tine respectul şi politeţea!

Comments

comments

0 thoughts on “Cum cresti un copil respectuos

  1. poate titlul ar fi trebui sa fie ” invata-l respectul”, fiindca eu nu tin ca fiul meu sa fie respectuos, a se citi „slugarnic”. eu vreau sa respecte cam cum e scris aici: ca raspuns la respect. fiindca ma omoara ideile cum ca datoram respect tuturor varstinicilor , de exemplu. daca vine un domn in varsta spre mine si-mi vorbeste urat ii datorez respect? sau cat respect ii datorez unui om care striga si arunca dupa mine cu chestii? daca nu-i respectam noi pe copii, de unde sa invete respect?????!!! sau chiar tuturor? si hotilor din parlament, cersetorilor de pe strada, betivilor ce incurca circulatia sau …eu nu cred ca respectul e ceva ca dragostea parintilor si vine neconditionat. respectul se castiga, pentru respect se lupta. macar se dovedeste ca meritat!!!

Lasă un răspuns