
Leguma se spala intotdeauna intreaga, iar dupa ce a fost taiata nu se mai tine in apa rece deoarece pierde din vitamine.
Legumele cu frunze se spala intotdeauna in mai multe ape reci si nu se scurg lasand frunzele in lighean. Este cazul spanacului, al lobodei, al salatei, al steviei etc. Daca procedezi astfel, pamantul si mizeria ramane in lighean si, deci, tot pe frunze. Pentru a curata cum trebuie frunzele, trebuie sa le scoti in alt vas, dupa care versi apa, clatind bine si vasul. Apoi il umpli, din nou, cu apa curata. Operatia se repeta de 3 – 4 ori. Legumele cu frunze se pot spala si frunza cu frunza sub jet de apa.
Insectele de pe frunze se indeparteaza mai usor daca adaugi in apa putina sare.
Cand cureti zarzavaturile de coaja, indeparteaza coaja fara a taia din leguma, deoarece partea cea mai hranitoare si bogata in vitamine se afla imediat sub coaja.