Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cum depistezi o bona rea

Cum depistezi o bona rea

Momentul in care mama revine la serviciu este unul foarte dificil. Si cum acest lucru se intampla inainte ca piciul sa aiba varsta potrivita pentru gradinita, iar locurile in crese sunt foarte putine, prichindeii ajung in grija bonelor. De cele mai multe ori, parintii apeleaza la agentii speciale de plasare ori se bazeaza pe recomandarile cunoscutilor. De unde sa stie ca au intalnit persoana potrivita? 

Semne ca nu ai gasit bona potrivita

Copilul nu pare fericit sa o vada
Starea celui mic este un bun barometru. Daca intre ei nu exista chimie, trebuie sa iei masuri. Copilul nu se va dezvolta armonios si nu va capata incredere in el daca persoana cu care petrece atat de mult timp nu-i este pe plac.

Nu iti povesteste ce fac impreuna
Oricat ai incerca sa afli cum isi petrec vremea, ce nazdravanii face copilul si cum ii face fata, pretinde ca totul e in regula. Daca nu e o fire comunicativa, nu este ceea ce ai nevoie. Pana la urma, atat intamplarile bune, cat si cele neplacute trebuie povestite in amanunt parintilor.

E prea permisiva
Puiul vrea o acadea, ea i-o cumpara, desi cel mic nu are voie dulciuri. Vrea sa stea toata ziua la televizor, ea nu se impotriveste. Incearca in orice chip sa-i fie pe plac, dar atitudinea este nefolositoare pentru cel mic. Autoritatea parintilor, dieta si programul copilului pot fi iremediabil compromise.

Nu este punctuala
Nu te poti baza pe cineva care nu ajunge la timp la o intalnire. Punctualitatea este un semn de responsabilitate!

Nu iti indeplineste cerintele
Daca vrea sa-si impuna propriile metode si ignora ceea ce ai rugat-o, nu e semn bun.

Nu iubeste igiena
Primul pas in prevenirea bolilor transmisibile, mai ales in cazul celor mici, este igiena riguroasa. Daca iti gasesti copilul murdar pe maini si pe fata, iar in casa e dezastru, trebuie sa iei masuri. Igiena si curatenia nu se negociaza, se impune.

Daca gasesti copilul cu zgarieturi si julituri, fie atragi atentia bonei sa nu se mai repete, fie o concediezi rapid!

Comments

comments

Lasă un răspuns