Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cum eviti depresia prenatala

Cum eviti depresia prenatala

Cele mai multe femei intra in depresie dupa ce nasc, insa este posibil sa treci printr-o perioada mai putin buna si in timpul sarcinii. In general, gandul ca incepi o noua etapa din viata, teama de responsabilitatile maternale si perceptia fata de propriul corp influenteaza psihicul inainte de a naste. Cand simti ca toate sentimentele confuze te coplesesc, este bine sa le alungi.

Ca sa eviti depresia prenatala, adopta una dintre strategiile urmatoare:

Reflecteaza la rolul tau

  • Sarcina inseamna un pas spre o noua identitate ca femeie si ca mama. Incearca sa dai raspuns intrebarilor care te framanta: Sunt pregatita pentru a fi mama? Ce fel de parinte imi propun sa fiu? Toate acestea te vor ajuta sa iti intelegi noul statut si sa il raportezi la starea generala.

Gandeste-te la istoricul familial

  • Relatiile mama-fiica din familia ta, relatiile cu surorile si fratii sau chiar cu sotul tau iti vor contura o imagine asupra asteptarilor pe care le vei avea de la tine in calitate de mama. Incearca sa te gandesti ce schimbari vrei sa faci pentru a avea o relatie mai buna cu copilul tau fata de cele din trecut.

Ia in considerare si nevoile tale

  • Analizeaza situatiile in care vei avea nevoie de ajutor, situatiile in care vei face compromisuri si sacrificiile pe care esti pregatita sa ti le asumi pentru a deveni un parinte-model.

Vorbeste cu partenerul tau

  • Conflictele intre parteneri sau o sarcina nedorita pot conduce cu usurinta la depresii prenatale. Este important sa discuti cu cel de langa tine, iar el sa isi asume de asemenea rolul si responsabilitatile de parinte. Ideal este ca amandoi sa fiti pregatiti pentru noul pas pe care il faceti in viata. In plus, nu va sfiiti sa aveti o conversatie pe marginea asteptarilor pe care le aveti unul de la celalalt si cum va imaginati familia voastra in viitor.

Solicita ajutor

  • Nu ezita sa apelezi la ajutorul unui specialist pentru a te elibera de tensiunile psihologice care nu iti dau pace in timpul sarcinii. Este mai bine sa actionezi din timp, iar atunci cand bebe va veni pe lume, sa il intampini pregatita.

Comments

comments

Lasă un răspuns