Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cum il inveti sa manance cu furculita

Cum il inveti sa manance cu furculita

Pentru ca reusita sa fie una sigura, trebuie sa te pregatesti din timp. Sa nu iti inchipui ca odata ce i-ai pus furculita in manuta, puiul tau va sti imediat sa o foloseasca fara sa dea pe el sau pe jos.

Ce furculita alegi?

O vizita in magazinele cu articole pentru bebelusi te va surprinde poate prin multimea de modele de furculite, de diverse marimi, din plastic sau metal. Evident ca prichindelul tau e prea mic pentru a folosi o furculita normala, nici chiar cele pentru desert nefiind indicate, deoarece sunt destul de ascutite. Nu-ti ramane decat sa alegi un model din cele pentru copii, usoara, neascutita si vesel colorata.

Cand e pregatit?

Cand vei observa la un moment dat ca nazdravanul incepe sa va imite in timp ce stati la masa (asa ca aveti grija la bunele maniere!) atunci e pregatit. Trecerea la furculita nu ar trebui sa fie dificila. In jur de 9-10 luni, poti incerca sa-i dai furculita in manuta. Chiar daca este speciala pentru bebelusi, fii cu ochii pe el, gata sa i-o iei din mana. Pentru inceput, umple-i tu furculita si lasa-l pe el sa o duca la gurita. Apoi umpleti impreuna furculita. Incetincet, va nimeri singur imbucatura si nu va mai avea nevoie de ajutorul tau.

Fii rabdatoare!

Cand va decide ca vrea sa foloseasca furculita si fara ajutorul tau, va dura mai mult timp pana ce va reusi sa stapaneasca pe deplin „tehnica”. Nu te descuraja daca, fiind mult prea flamand si fara rabdare, va prefera manutele.
Face parte din procesul de invatare… Ai rabdare, poate dura si cateva luni pana sa invete. Daca te superi si il certi, s-ar putea sa refuze sa mai colaboreze.

Sfaturi mami:

  • Cumpara o furculita pentru bebelusi, potrivita ca marime, pentru ca micutul sa o poata apuca usor, cu dintii rotunjitI si flexibili.
  • Mai da-i inca furculita cu care sa se joace in timp ce tu il inveti cu alta furculita. Copilul se va obisnui cu ea mai repede.
  • Ghideaza-I manuta spre gurita, odata ce a reusit sa ia o bucatica de mancare in furculita. Mananca in fata lui cu furculita. Va invata prin imitare. Ca sa fie mai simplu, mananca direct de pe tavita de la scaunelul lui.

Comments

comments

Lasă un răspuns