Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cum îți găsești motivația de a renova casa

Cum îți găsești motivația de a renova casa

Cel mai greu lucru în viață e să te apuci de ceva. Să-ți schimbi rutina zilnică, să ieși din zona de confort și să faci acel prim pas greoi, dar care pune lucrurile în mișcare. Se aplică pentru orice, dar mai ales pentru un plan amplu și cu multe variabile de luat în calcul, cum este renovarea casei.

Prima barieră de care te lovești sunt banii. Dar, chiar dacă o rezolvi cumva cu un card de credit, tot ai nevoie de „heirupuri” mentale ca să începi treaba. Să te gândești ce schimbi, cum schimbi, ce să alegi, de unde cumperi și, poate cel mai important, cu ce meșteri vei duce la bun sfârști tot tărăboiul. Din fericire, mintea e un organ maleabil, pe care-l poți păcăli în avantajul tău. Iată câteva tehnici care te vor ajuta să spui „gata, astăzi începem”.

  1. Mai taie din ele

Problema cu renovările e că presupun mișcări de trupe ample. Pereți, parchet, mobilă, instalație electrică, toate sunt prioritare. Dar, în același timp, toate te apasă și te fac să-ți pierzi motivația. Dacă, în schimb, te concentrezi pe o singură schimbare, îți va fi mult mai simplu să o și pui în practică. Începe cu pereții sau cu gresia sau cu ce e mai urgent. Sau, alternativ, ia-o pe camere, pe rând. Anul ăsta, baia. La primăvară, sufrageria. Mai bine așa decât să treacă anii fără să faci nimic.

  1. Inspiră-te

Întotdeauna, spiritul va învinge trupul. Oricât de obosit și lipsit de chef ai fi, dacă spiritul tău vrea această renovare, o vei face. Cum îți dezmorțești spiritul? Prin inspirație. Arată-i cât de frumos ar putea fi. Răsfoiește reviste, site-uri de specialitate, vizitează showroom-uri sau casele prietenilor care au trecut deja prin asta. Dacă vezi cum au reușit alții, o să te entuziasmezi și o să-ți vină și ție să le calci pe urme.

  1. Stabilește perioada

Am zis mai devreme că „gata, azi începem”. Uită ce-am zis. Pentru că cel mai bine e să te apuci la o dată precisă din viitor pe care să o marchezi cu pixul în calendar. Și pe care s-o aștepți cu nerăbdare. Să-ți iei concediu, să-ți anunți prietenii și apropiații. Să-i dai acelei zile o încărcătură specială și să te gândești la ea în fiecare zi. Nu e doar o simplă zi de luni, e ZIUA RENOVĂRII. Și așa va rămâne în istorie! 

  1. Dă sfoară-n țară

Partea cu anunțatul prietenilor nu e doar așa, o exprimare exuberantă de entuziasm. Are sens din punct de vedere psihologic. Niciunul dintre noi nu vrea să aibă o imagine proastă în ochii altora. Dacă am spus ceva în public, ne vom da peste cap instinctiv să ducem acel lucru la îndeplinire. Cu cât află mai multă lume de planurile tale de renovare, cu atât mai mult îți vei dori să nu rămână doar vorbe. Vei simți presiunea indirectă a tuturor acelor oameni, care așteaptă să te vadă pus pe treabă.

  1. Cheamă ajutoare

În final, e important să îți dai seama că orice om are limite. Și că nu le poți face pe toate de unul singur. Așa că, dacă ai rude sau prieteni care au mai făcut asta, n-ar fi rău să-i chemi în ajutor. Iar pe partea financiară, e bine să știi că ai întotdeauna un sprijin din partea lui CardAvantaj, cardul care împarte costurile mari în rate fără dobândă*.

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Sursa foto: Card Avantaj

Comments

comments

Lasă un răspuns