Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cum îți înveți copilul, de mic, să pescuiască

Cum îți înveți copilul, de mic, să pescuiască

copil pescuit

Nu de puține ori auzi povești despre părinți care și-au dus copiii la pescuit, despre cum au campat pe malul lacului și cum au prins pești mici, pe care apoi i-au aruncat înapoi în apă, cu satisfacție. Acești părinți sunt încântați că au petrecut ore distractive cu cei mici, prinzând pești iar uneori chiar broaște, făcând drumeții de-a lungul unui traseu de linie de țărm, în jurul lacului.

Din ceea ce ei au povestit, este clar că în majoritatea cazurilor, copilul are tendința de a copia ceea ce face părintele la pescuit. Prin urmare, pentru ca acesta să ajungă un pescar cel puțin la fel de bun ca tatăl lui, trebuie să învețe de la acesta arta pescuitului și cum să fie responsabil.

Dacă ai posibilitatea, ar fi bine să-ți faci timp pentru copilul tău, să-l duci la pescuit și să-l înveți despre cum să aprecieze aceste momente frumoase petrecute în sânul naturii. Ideea este de a-l face pe copil să aibă o experiență plăcută la pescuit și mai ales, una plină de satisfacții.

Adulților, care știu deja să pescuiască, le va veni ușor să-i învețe asta și pe copii. Cei care încă sunt începători, pot experimenta împreună cu cei mici, tehnici de pescuit. Cu ajutorul unui ghid de pescuit, au posibilitatea de a învăța lucruri interesante și de a le pune apoi în aplicare.

Pescuitul este o activitate plăcută și oferă multe avantaje:

  • Te face să ieși mai des din casă, să stai în natură, să te bucuri de soare și aer curat
  • Este bun pentru sănătatea ta și a celor din jur
  • Îți oferă o stare de bine și de relaxare, de care ai nevoie în orice zi
  • Este o activitate ușoară, la îndemâna oricui, care oferă o stare de bine
  • Te ajută să te relaxezi, să te concentrezi mai bine apoi în luarea celor mai bune decizii, în probleme pe care le ai
  • Te ajută să-și îmbunătățești relațiile cu cei din familie, să-ți apropii copiii, să empatizezi mai bine cu ei.

pescuit

Dacă este vorba despre pescuitul pe iaz, baltă sau lac, cei care sunt interesați de acest hobby, au mai multe șanse să-i deprindă iscusința. În ceea ce privește pescuitul staționar, ar fi utilă o lansetă feeder pentru lanseuri mari. Aceasta are rezistență mare, poate fi mânuită ușor, are inele ce permit alunecarea ușoară a firului.

La pescuitul de apă dulce, în râurile din țara noastră – Prut, Siret, Olt, Mureș – peștii sunt puțin mai ageri și mai viguroși comparativ cu cei din bălți sau iazuri, iar unii, ca de exemplu mreana, stau acolo unde sursa de hrană este prezentă.

Cei cărora nu au prea multă experiență la pescuit le poate fi de ajutor un ghid de pescuit. Acesta este un mod bun, rapid și eficient de a învăța pescuitul și pentru adulți și pentru copii. Desigur contează și pasiunea pentru pescuit dacă vrei să ajungi iscusit în această activitate, dar și deprinderea unor tehnici de pescuit, perfecționarea acestora, folosirea unor scule de pescuit adecvate. Evident, și echipamentul contează, așa că un scaun pescuit ar fi bine să nu lipsească.

Cu ajutorul unui ghid de pescuit bun, se învață lucruri importante despre tehnici, momeli, mediul unde se poate pescui, articole de pescuit și accesorii, etc. Găsirea unui ghid de pescuit nu este dificilă, mai ales acum când pe Internet poți cumpăra aproape tot ce îți dorești, în diferite domenii.

Pentru copii, nimic nu poate fi mai interesant decât excursia la pescuit, în natură. Pentru asta, părinții trebuie să aleagă un loc de pescuit frumos și să se străduiască ca această experiență să fie și pentru copil dar și pentru ei, de neuitat. Asta înseamnă să se relaxeze în acea zi, să uite de probleme, să aibă răbdare și să se bucure de prezent, de momentele de la pescuit.

Recomandat pentru copii este pescuitul la mal, pentru că ei au loc de mai multă distracție, pot să alerge și să-și manifeste bucuria și entuziasmul. O ideea bună este ca părinții să aleagă un loc unde se prind pești mai rapid, chiar dacă aceștia sunt cam mici. Pescuitul se învață în timp și nu se începe cu peștii cei mai mari. Pentru copii contează mai mult distracția sau plăcerea de a pescui și mai puțin mărimea peștilor capturați în acea zi.

 

Sursă: Agenția PROMOdesk

Sursă foto: Pixabay, Unsplash

Comments

comments

Lasă un răspuns