Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cum poti sa-ti inveti copilul sa fie ordonat

Cum poti sa-ti inveti copilul sa fie ordonat

Pentru copii mici, fereste-te sa mobilezi incaperea destinata lor cu piese inalte. Daca nu ajunge unde ii permite inaltimea, copilul nu are cum sa aseze obiectele la locul lor. Deci, varsta mica, mobila pitica, adica totul la nivelul lui.

Alege cutii transparente pentru jucarii

In plus, jucariile e bine sa fie adapostite in cutii transparente, astfel incat sa le vizualizeze atunci cand cauta ceva. In caz contrar, va scotoci si imprastia totul prin camera pana ce va gasi jucaria preferata.

Invata-l sa foloseasca umerasele

In privinta hainelor, nu pune un copil mic sa le impacheteze si sa le aseze in dulap. Sunt operatiuni foarte grele, care cer indemanare si timp. Mai bine il inveti sa foloseasca umerasele. E mai usor, iar o activitate simpla poate fi transformata in joaca (spuine-i ca e croitor, designer de haine etc.).

Pentru adolescenti este foarte important dulapul de haine. Asigura-te ca are suficiente locuri pentru umerase, mai mult decat rafturi.

Fa-i loc pentru cosul de gunoi

Nu va avea rabdare sa le puna in ordine si le va arunca pes te tot prin camera. O alta sursa de dezordine sunt diferitele resturi de ambalaje de la mancare, hartii mototolite si, cum in adolescenta se izoleaza in camera lui, fa-i un loc de cos de gunoi acolo, desi s-ar putea sa mai uite sa-l goleasca.

Neaparat oglinda in camera lor, altfel se vor plimba de colo-colo prin casa cu hainele dupa ei sa se studieze.

Si nu uitati ca persoanele creative sunt asociate cu dezordinea, deci nu faceti tragedie din maldarul de jucarii sau haine din camera celor mai tineri. Si apoi, poate ca aschia nu sare departe de trunchi…
 

Comments

comments

Lasă un răspuns