Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cum previi accidentarea copilului acasa. Solutii pentru a avea o casa mai sigura

Cum previi accidentarea copilului acasa. Solutii pentru a avea o casa mai sigura

 Casa trebuie sa fie un mediu sigur pentru copil, un loc in care sa se poata juca si deplasa fara pericol. Totusi, peste trei milioane de copii sunt raniti anual la domiciliu, anunta Safe Kids Worldwide, organizatie non-profit pentru prevenirea ranirilor accidentale.

Copiii mici pot petrece pana la 90% din timpul lor in interior, astfel incat un mediu sigur si sanatos este vital pentru ei.

Cum indepartezi pericolul accidentarii copilului in casa

Atentie la temperatura apei din cada

Pentru cele mai multe mame principala grija atunci cand vine vorba de baie este ca micutul sa fie supravegheat ca sa nu se inece. Mai exista insa un risc care trebuie luat in seama: ranirea orin oparire. Un copil care este expus la apa de 60 de grade poate fi oparit in mai putin de cinci secunde – deci asigura-te ca apa are o temperatura potrivita pentru copil.

Geamurile sunt un pericol

In fiecare an, mai mult de 4.000 de copii ajung la urgenta cu rani provocate de cazaturi de pe fereastra.  Este foarte important sa pui gratii la fereastre (nu mai mult de patru centimetri in afara) sau un sistem care sa nu permita decat o deschidere limitata a acestora.  De asemenea, bebelusii şi copii mici se pot strangula cu cablurile de la jaluzele sau cordonul de la draperii, asa ca plaseaza patutul si celelalte piese de mobilier pe la care umbla departe de ferestre. 

Incearca sa previi cazaturile

Cazaturile  sunt principala cauza a accidentelor copiilor cu varsta sub 14 ani. Riscul de a se rani prin cadere – pe scari sau de pe o piesa de mobilier pe care se catara – creste odata ce invata sa mearga. In plus, chiar daca a facut primii pasi, copilasul se dezechilibreaza foarte usor. Monteaza mici porti de siguranta pentru copii atat in capul scarilor, cat si la baza lor (sa fie in conformitate cu standardele de siguranta internationale) si acopera colturile meselor si al obiectelor ascutite de mobilier pentru a nu se lovi sau rani la cap daca se loveste sau se rastoarna peste ele.

Vopseaua cu plumb – un pericol ce nu poate fi ignorat 

Chiar daca in prezent se foloseste foarte rar, acest tip de vopsea se mai intalneste inca la blocurile construite inainte de 1980. Atata timp cat vopseaua este intacta, aceasta nu este nociva. Probleme apar cand se cojeste si elibereaza particule de plumb. De aceea, renovarile la acest tip de apartamente trebuie sa fie facute cu atentie maxima. Plumbul, daca ajunge la fetusi prin placenta mamei, poate provoca tulburari in dezvoltare.

Indeparteaza sursele alergiilor

Copiii inspira mai des si mai mult decat adultii si sunt mai vulnerabili la poluantii din interior. Nu lasa pe nimeni sa fumeze in casa, nu lasa umezeala sa permita dezvoltarea mucegaiului, indeparteaza covoarele si mobilierul deteriorat. Aeriseste des.

Atentie la produsele otravitoare

Gama de produse otravitoare este foarte larga si discutam de produse de curatare, medicamente si cosmetic. Mai mult de un milion de copii sunt otraviti prin ingerarea de substante comune, de uz casnic, in fiecare an . 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns